NorthC benoemt Bart van Aanholt tot Chief Commercial Officer

NorthC, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland, heeft Bart van Aanholt (48) aangesteld als Chief Commercial Officer (CCO). Van Aanholt is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de commerciële strategie en verdere groei van NorthC. Hiervoor was hij 16 jaar werkzaam bij Level3 Communications/CenturyLink/Lumen Technologies. Daar heeft hij in zijn voorlaatste functie als Country Director Benelux & Nordics een centrale rol gespeeld in de transitie van een centraal aangestuurde organisatie naar zelfstandig opererende lokale vestigingen. In zijn laatste functie heeft Bart leiding gegeven aan sales, pre-sales en field marketing voor de EMEA-markten buiten de UK.

“De datacenterindustrie en vooral NorthC kenmerken zich door een sterke groei en enorme innovatiedrang. Het datacenter is het hart van iedere cloudomgeving en dat besef begint bij steeds meer organisaties door te dringen. Waar ICT en de cloud vroeger vooral op de agenda van de ICT-manager en de CIO stonden, is het inmiddels een strategisch onderwerp voor de CEO of MD”, zegt Van Aanholt. “Daarmee zien we ook dat de traditionele rol van NorthC als aanbieder van datacenterdiensten veranderd is in de richting van vertrouwd adviseur op het gebied van digitale transformatie, transitie naar de cloud en connectiviteitsvraagstukken. Er is hier een enorme wil om te investeren en we zijn aan het kijken waar we kunnen uitbreiden. Daarbij is het geweldig om te merken dat hier een soort startup mentaliteit heerst, met een enorme energie en drive om iets nieuws op te bouwen, ook al telt NorthC inmiddels tien datacenters in het hele land.”

Van Aanholt ziet de regionale focus van NorthC als een belangrijke USP en als vertrekpunt voor het uitbreiden van regionale samenwerkingsverbanden. “De propositie en strategie van NorthC is erop gericht om klanten in de regio de digitale infrastructuur en diensten te bieden die ze nodig hebben, dichtbij en afgestemd op de lokale behoeften. Die propositie wil ik verder versterken en uitbouwen, zodat klanten bij ons en onze regionale partners terechtkunnen voor alle zaken die nodig zijn voor een solide digitale strategie, van connectiviteit en hybride clouddiensten tot backup en security.”

“In Bart van Aanholt hebben we een ervaren professional met een zeer lang track record in de ICT-industrie aangetrokken. Ik ben ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring een belangrijke bijdrage gaan leveren bij het realiseren van onze groeidoelstellingen en bij het aanboren van nieuwe markten”, zegt Alexandra Schless, CEO van NorthC. “Wij willen onze regionale focus verder versterken en onze klanten ondersteunen en ontzorgen bij hun digitale transformatie. Dat gaan we doen met een sterk en compleet ecosysteem van partners, carriers en cloudaanbieders. Bart gaat een belangrijke rol spelen in het sluiten van nieuwe partnerschappen en het verder aanscherpen van onze strategie. Daarnaast gaat hij zich ook bezighouden met internationale partners en klanten.”

Bart van Aanholt is getrouwd en woont met zijn vrouw en dochter in Amstelveen. In zijn vrije tijd is hij vaak op de tennis- of golfbaan te vinden.