IP Exchange wordt NorthC Deutschland GmbH

NorthC Group rondt met de naamsverandering naar NorthC Deutschland GmbH de overname van het Duitse IP Exchange GmbH af en zet daarmee de eerste stap in het ontsluiten van de Duitse markt. Het bedrijf onderstreept hiermee tevens zijn doelstelling om de toonaangevende leverancier van regionale datacenterdiensten in Europa te worden, met in het bijzonder een sterke groei in de Duitstalige regio.

In Nederland is NorthC marktleider en zeer succesvol als grootste regionale datacenterprovider, met 11 regionale datacenters in het hele land. Ook in Zwitserland zijn onlangs de eerste vestigingen onder het NorthC-label van start gegaan. NorthC wil deze groei doorzetten in alle Duitstalige landen (DACH) en op lange termijn naar heel Europa. Op termijn wil NorthC een compleet Europees platform creëren van onderling verbonden regionale datacenters, voor regionale expertise en locaties op landelijk niveau.

Voor het opbouwen en managen van de activiteiten in de DACH-regio heeft NorthC branchepionier Frank Zachmann aangesteld. In zijn rol als managing director is hij verantwoordelijk voor de algemene leiding en het dagelijkse management van de Duitse vestiging en voor de uitbreiding van de NorthC Group in de hele DACH-regio. Zachmann kan bouwen op ruim 25 jaar relevante ervaring en heeft de markt voor colocatie-aanbieders in Duitsland sinds eind jaren negentig actief vormgegeven. Eerder was hij onder meer werkzaam als VP Business Development EMEA voor datacenterbedrijf Equinix en als Group Director Marketing & Strategy bij Interxion.

“De aanstelling van Frank Zachmann als managing director en de naamswijziging in NorthC Deutschland GmbH is een volgende stap in onze groeistrategie. NorthC wil de komende jaren uitgroeien tot de grootste regionale datacenterprovider in heel Europa, waarbij de DACH-regio een belangrijke springplank is. Frank is als ervaren manager met ongeëvenaarde kennis in deze sector de juiste persoon om onze marktbenadering en visie uit te dragen in de Duitstalige landen”, zegt Alexandra Schless, CEO NorthC Group. “We merken dat onze lokale focus en persoonlijke benadering aanslaat bij klanten in Duitsland en Zwitserland. Die aanpak, gekoppeld met onze focus op continuïteit, connectiviteit en duurzaamheid, wordt de sleutel tot ons brede Europese succes.”

Regionale aanwezigheid betekent regionale verantwoordelijkheid
NorthC levert hybride multi-cloudoplossingen, colocatiediensten en connectiviteitsoplossingen op maat voor kleine regionaal opererende bedrijven, middelgrote ondernemingen, grote organisaties, overheidsinstanties en cloud- en IT-dienstverleners. Het bedrijf heeft als motto ‘Digital Business and Personal Connections’. Dit reflecteert het feit dat NorthC – vergeleken met internationale aanbieders waarvan de lokale vestigingen vaak puur salesgericht zijn – grote waarde hecht aan lokale aanwezigheid, expertise en verantwoordelijkheid in de verschillende markten. Dankzij de lokale personeels- en managementstructuren kan NorthC op iedere regionale locatie hetzelfde niveau van dienstverlening en advieskwaliteit bieden als puur lokale aanbieders.

Zachmann heeft grote plannen voor het Duitse taalgebied. De komende drie jaar wil hij nog een aantal vestigingen in Duitsland en Zwitserland openen en tevens de Oostenrijkse markt betreden. Met haar eerste twee vestigingen in Duitsland onderstreept NorthC haar expertise in de Zuid-Duitse regio. De twee duurzame datacenters in Neurenberg en München hebben een oppervlakte van respectievelijk 10.500 m2 en 5.000 m2 en draaien op 100% gecertificeerde groene stroom. Beide datacenters zijn gebouwd volgens de norm DIN 50600 CAT III en voldoen aan de hoogste eisen en certificeringen op het gebied van beveiliging.

Alexandra Schless, CEO NorthC Group

Wilt u meer nieuws, tips en kennisupdates van ons ontvangen?

Aanmelden kennisupdates