Datacenter München

In 2021 heeft de NorthC Group twee datacenters van IP Exchange GmbH in Zuid-Duitsland overgenomen. Het datacenter in München bevindt zich op de neue balan campus, ook wel ‘campus van ideeën’ genoemd. Een bruisende omgeving in het hart van München met een mix van grote en kleine bedrijven uit verschillende sectoren. Benieuwd naar de specificaties van ons datacenter in München? Download de factsheet.

Voordelen van het datacenter in München

  • Gebouwd volgens de Tier 3 norm voor optimale veiligheid en beschikbaarheid
  • Redundant verbonden met ons datacenter in Neurenberg
  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Toegang tot een groot scala aan clouddiensten- en providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging

Adresgegevens

Balanstrasse 73

Gebouw 23

81541 München

Plan uw route

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Datacenter op de campus

Het datacenter op de campus is goed bereikbaar door zijn ligging in de directe omgeving van station München Ost en de verbinding met de Mittlerer Ring, de ringweg in het stadgebied München. Op de campus hebben zich bedrijven uit verschillende sectoren gevestigd. Van IT en software bedrijven tot organisaties in de toerismebranche. Daarnaast is de campus de thuishaven van een aantal onderwijsinstellingen. Deze combinatie van verschillende type organisaties, maakt de campus tot een interessante vestigingsplaats voor innovatie. Als datacenterpartner in de regio bieden we tal van bedrijven en instellingen de vereiste connectiviteit en het fundament voor digitale groei.

IP Exchange

In 2021 zijn de datacenters van IP Exchange, in München en Neurenberg, door de NorthC Group overgenomen. De datacenters bieden een sterk fundament voor IT-omgevingen van bedrijven in de zuid-Duitse regio Beieren. Naast colocatie- en connectiviteitsdiensten kunnen klanten profiteren van de managed services van IPX. Meer informatie over de managed services vindt u hier. Ook in Duitsland willen we verder bouwen aan een sterk regionaal netwerk van datacenters om te kunnen voorzien in de behoefte van bedrijven aan multi- hybride cloudoplossingen. Met een sterk platform aan regionale datacenters kunnen we u helpen om de IT-infrastructuur te optimaliseren en faciliteren we regionale ecosystemen waarin connectiviteitspartners, regionale bedrijven, overheden, zorginstellingen, cloud- & IT-providers en ondernemingen samen kunnen werken.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.