De pagina wordt geladen...

Datacenter Aalsmeer

In de metropoolregio Amsterdam, midden in de Europese digitale hub staat ons datacenter Aalsmeer.

Gevestigd op het bedrijventerrein Hornmeer. Met een datavloer oppervlakte van 4.600 m² bieden we altijd de colocatieoplossing die u wenst.

Ons datacenter voldoet aan de hoogste normen voor veiligheid en continuïteit. Wilt u absolute zekerheid, kies dan voor een twindatacenter of multi-siteoplossing waarmee u zelf uw uptime beheerst. Dankzij onze eigen connectiviteitsdienst Region Connect zijn al onze tien locaties met elkaar verbonden.

Sitemanager Fabian staat voor u klaar
Lakenblekerstraat 13  
1431 GE Aalsmeer  
T: 088 623 3000

Plan uw route

Data staat veilig bij ons

Uw apparatuur, data en applicaties zijn bij ons optimaal beveiligd.
Hierin lopen we voorop in Nederland.

Dienstenaanbod en faciliteiten

Uiteraard bieden we standaard racks, maar u kunt ook gebruikmaken van private suites, vergaderzalen, kantoor- en opslagruimte en een online monitoring- en zelfbedieningsportaal. En aanvullend leveren we Remote Hands, migratieplanning, installatie en patching. Bovendien werken we met een scala aan providers en carriers, want we zijn cloud– en carrierneutraal. Uiteraard is het datacenter volledig redundant ontsloten voor netwerkverbindingen.

Faciliteiten

Tierlevel: gebouwd volgens Tier 3 norm

Datavloer: 4.600 m²

Vloerbelasting: 1.500 kg/m²

Stroom

Geïnstalleerd elektrisch vermogen: 14 MW  
Standaard 1 fase 230V 32A no-break A-feed en B-feed en 3 fase 400V 32A no-break A-feed en B-feed per rack, andere feedtypes mogelijk, Busbar Trunking

3 x 10 kV (N+1) aansluiting op het energienet

Noodstroom redundantie: N+2

Brandveiligheid

Detectie: aspiratiesysteem

Blussing: HI-FOG, double knock fire activation

Klimaat­beheersing

Koeling: Gekoeld water, koude gangen

Koeling redundantie: N+1

Beveiliging

Gelaagde beveiliging

Biometrische toegang (toegangspas + vingerafdruk) met meeloopbeveiliging

CCTV-bewaking binnen en buiten

Professioneel beveiligingspersoneel 24×7 op locatie

Wilt u alle specificaties bekijken?

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.

Slim én duurzaam ondernemen in Aalsmeer

Aalsmeer is het voorbeeld van slim én duurzaam ondernemen. Het datacenter gebruikt 100% groene stroom, deels uit het energienet en deels uit de ruim 500 zonnepanelen op het dak van het datacenter. Ook gebruikt dit datacenter energie-efficiënte vrije koeling. En omdat de racks in volledig gesloten gangen zijn opgesteld, besparen we op energie. De warmte die de IT-apparatuur van onze klanten produceert zetten we slim in. Want we verwarmen er een kindcentrum, zwembad en bedrijf mee. Zo besparen zij op energieverbruik en daarmee op CO₂-emissie. In ruil voor de warmte krijgen we koude terug waarmee we de opgestelde apparatuur koelen. Zo bespaart het datacenter op energieverbruik. Het datacenter is dan ook klimaatpositief (CO₂-negatief). Het datacenter heeft bovendien een BREEAM-certificering. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. In Aalsmeer scoorde het datacenter zeer goed.

Omdat we altijd dichtbij u staan

NorthC is de grootste en betrouwbare regionale aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten met het beste digitale ecosysteem. We zijn gevestigd in snelgroeiende regionale hubs, maar natuurlijk bevinden we ons ook midden in de metropoolregio Amsterdam met maar liefst vier locaties. We weten wat voor u belangrijk is, want we kennen uw ecosysteem van binnen en van buiten. Of u nu in de zorg, overheid of ICT werkt. We staan altijd dichtbij. Dat vinden we belangrijk. Want we kunnen u pas de beste dienstverlening geven als we 100% betrokken zijn. Zo digitaal als de business is, zo persoonlijk werken wij.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.