Datacenter Aalsmeer

Datacenter Aalsmeer is een van de vier regionale datacenters van NorthC in de Metropoolregio Amsterdam. Het NorthC datacenter bevindt zich op het bedrijventerrein Hornmeer, nabij Schiphol en midden in één van de grootste digitale hubs van Nederland en Europa. Benieuwd naar de specificaties van datacenter Aalsmeer? Download de factsheet.

Datacenter Aalsmeer. De voordelen voor u:

  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Verbinding met belangrijke internetknooppunten zoals de AMS-IX
  • Datacenter Aalsmeer is verbonden met alle andere datacenters van NorthC
  • Toegang tot een groot aantal nationale en internationale clouddiensten en -providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging
  • Een dedicated Site Manager voor al uw (operationele) vragen

Adresgegevens

Lakenblekerstraat 13

1431 GE Aalsmeer

Plan uw route

Onze partners in datacenter Aalsmeer

Met snelle dataverbindingen en een breed aanbod aan IT partners, cloud providers en netwerk providers is ons datacenter in Aalsmeer het fundament voor uw hybride cloud. De applicaties en data die u in uw eigen private cloud wilt houden, draaien veilig in ons datacenter. Daar zorgen we voor optimale, schaalbare koppelingen met uw publieke cloud omgeving(en). Benieuwd naar al onze partners?

Voor bedrijven in de Metropoolregio van Amsterdam bieden onze diensten en partners het juiste fundament voor hun digitale transformatie. Het maakt datacenter Aalsmeer tot een sterk verbindend element tussen aanbieders en gebruikers van digitale diensten.

Wilt u een goede vergelijking kunnen maken tussen verschillende locaties of bent u benieuwd of ons datacenter voldoet aan uw wensen en eisen? Bekijk alle specificaties van ons datacenter Aalsmeer:

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Datacenter Aalsmeer: duurzaam datacenter in regio Amsterdam

Datacenter Aalsmeer is het voorbeeld van slim én duurzaam ondernemen. Samen met onder andere de gemeente Aalsmeer zijn wij het duurzaamheidsinitiatief Energyhub Aalsmeer gestart. Het datacenter gebruikt 100% groene stroom vanuit het energienet en uit de ruim 500 zonnepanelen op het dak. De warmte die de IT-apparatuur van onze klanten produceert zetten we slim in. Want we verwarmen er een kinderdagverblijf , een zwembad en een exportbedrijf in planten mee. Zo besparen zij op het energieverbruik en daarmee op CO₂-emissie. In ruil voor deze warmte krijgt NorthC koude terug waarmee we de IT-apparatuur van onze klanten kunnen koelen.

Onderling verbonden

Datacenter Aalsmeer is middels onze Region Connect Ring verbonden met alle andere locaties van NorthC in heel Nederland. Hierdoor wordt maximale flexibiliteit geboden. U kunt bijvoorbeeld een twin-datacenter oplossing inrichten, met real-time datareplicatie tussen verschillende datacenters. Bijvoorbeeld binnen de regio van Amsterdam. Doordat u twee locaties tot uw beschikking heeft, is een uptime van 100% haalbaar. Cruciaal voor uw bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft u vanuit het datacenter in Aalsmeer ook toegang tot diensten van partijen die aanwezig zijn in de andere locaties van NorthC. Het is een digitale toegangspoort tot de rest van Nederland en de wereld.

Datacenter Aalsmeer bezoeken? Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.