Datacenter Rotterdam Zestienhoven

Datacenter Rotterdam Zestienhoven bestaat uit twee datacenters. Onze nieuwste locatie (Rotterdam Zestienhoven 2) is modulair en volgens de laatste technieken gebouwd. Benieuwd naar de specificaties van datacenter Rotterdam? Download de factsheet.

Datacenter Rotterdam. De voordelen voor u:

  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Verbinding met belangrijke internetknooppunten zoals de AMS-IX en R-ix (NL-ix)
  • Strategisch gelegen in de regio met een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor techbedrijven
  • Datacenter Rotterdam is verbonden met alle andere datacenters van NorthC
  • Toegang tot een groot aantal nationale en internationale clouddiensten en -providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging
  • Een dedicated Site Manager voor al uw (operationele) vragen

Adresgegevens

Tempelhof 5-11

3045 PV Rotterdam

Plan uw route

Onze partners in datacenter Rotterdam

De regio heeft de ambitie om als Smart Digital Region voorop te lopen bij ontwikkelingen zoals het Internet of Things (IoT), 5G, Artificial Intelligence (AI) en andere digitale innovaties. Dat vraagt om een betrouwbare connectiviteitsplatform: het essentiële fundament van de digitale infrastructuur. Een datacenter in de regio, met een digitaal ecosysteem, biedt dit platform. Benieuwd welke partners in het datacenter aanwezig zijn?

De regio Rotterdam werkt hard aan zijn digitale infrastructuur die essentieel is om verschillende maatschappelijke en economische uitdagingen op te kunnen lossen. Zonder datacenters – om al die data te verwerken en op te slaan – is dat onmogelijk.

Wilt u een goede vergelijking maken tussen verschillende locaties of bent u benieuwd of ons datacenter voldoet aan uw wensen en eisen? Bekijk alle specificaties van datacenter Rotterdam:

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Datacenter Rotterdam onderdeel Region Connect Ring

Datacenter Rotterdam Zestienhoven is middels onze Region Connect Ring verbonden met alle andere locaties van NorthC. Hiermee bieden wij u maximale flexibiliteit. U kunt bijvoorbeeld een twin-datacenter oplossing inrichten binnen de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, met real-time datareplicatie tussen beide locaties. Doordat u twee datacenters tot uw beschikking heeft, is een uptime van 100% haalbaar. Cruciaal voor uw bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft u vanuit datacenter Rotterdam toegang tot diensten van partijen die aanwezig zijn in de andere datacenters van NorthC. Zo vormt dit regionale datacenter een toegangspoort tot de rest van Nederland en de wereld.

Fundament voor uw hybrid cloud omgeving

Datacenter Rotterdam is met snelle dataverbindingen en een breed aanbod aan IT partners, cloud providers en netwerk providers, een ideaal fundament voor uw hybride cloud omgeving. De applicaties en data die u in uw eigen private cloud wilt houden, draaien veilig in ons datacenter Rotterdam. Daar zorgen we voor optimale, schaalbare koppelingen met uw publieke cloud omgeving(en). Zo profiteert u van het beste van twee werelden, waarbij uw publieke en private cloud omgevingen effectief met elkaar geïntegreerd kunnen worden.

Datacenter Rotterdam bezoeken? Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.