Cloud Connect

Onze Cloud Connect dienst biedt u veilige, beheersbare privé verbindingen met de cloud vanuit onze datacenters. Wanneer u uw IT (deels) naar de cloud wilt brengen, is dat sneller en eenvoudiger te realiseren vanuit een datacenter. Meer weten? Bekijk de video.

Cloud Connect. De voordelen voor u:

  • Cloud Connect biedt vanuit elk datacenter toegang tot alle bekende public cloud providers
  • Toegang tot een breed scala aan Nederlandse en internationale private cloud providers
  • Privéverbindingen buiten het internet om
  • Cloud Connect maakt uw datastromen voorspelbaar en beheersbaar
  • Mogelijkheid om uw privé- en cloudomgeving aan elkaar te koppelen (hybrid cloud)
  • Een continu groeiend ecosysteem van providers en interconnectieplatformen

Onze consultants kunnen u meer vertellen over onze Cloud Connect dienst. Ze helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Wilt u eens sparren over uw datacenter- en cloudstrategie?

Optimale keuzevrijheid

Het datacenter is het begin van uw transformatie naar de cloud. Wanneer u uw IT (deels) in de cloud wilt onderbrengen, is dat sneller en eenvoudiger te realiseren vanuit een datacenter. Het datacenter fungeert als knooppunt van de verschillende datalocaties. Zo kunnen bijvoorbeeld workloads die u het liefst in eigen beheer houdt, veilig gecombineerd worden met resources uit een cloudomgeving, via bijvoorbeeld onze Cloud Connect partners. Onze datacenters bieden u daarin optimale keuzevrijheid, met tal van internationale en nationale netwerkproviders. Het datacenter vormt zo een cruciaal onderdeel van uw digitale reis.

U wordt onderdeel van ons ecoysteem

Wij vinden het belangrijk om continu ons partnerlandschap uit te breiden. Als klant kunt u optimaal gebruik maken van dit dynamische ecosysteem. Onze Region Connect Ring verbindt al onze Nederlandse datacenters onderling met elkaar, zodat het niet meer uitmaakt in welke regio u zich bevindt. Vanuit iedere locatie heeft u toegang tot de (cloud) diensten en (inter)nationale partijen die zich in andere datacenters van NorthC bevinden. Bovendien heeft u via onze Cloud Connect partners ook direct toegang tot alle bekende public cloud providers.

Cloud Connect: Multi-cloud en hybrid cloud

Een gedegen datacenter- en cloudstrategie is essentieel om uw IT-landschap optimaal in te richten. In de meeste gevallen is een hybride cloud model een voor de hand liggende keuze. Een deel van uw data en applicaties draait in een datacenter, omdat bepaalde applicaties of data zich bijvoorbeeld niet lenen voor een public cloud. Een ander deel is daar wellicht juist heel geschikt voor. Met Cloud Connect kunt u diensten uit de public cloud veilig koppelen aan uw privé-omgeving.

Veel organisaties werken in de praktijk met een multi-cloud, met diensten van verschillende cloud providers. Denk aan meerdere SaaS oplossingen, zoals Office 365, Salesforce, Dropbox, etc. Het datacenter brengt al deze partijen en aanbieders direct bij elkaar en vervult daarmee een belangrijke faciliterende rol in uw multi-cloud omgeving.

Dankzij Cloud Connect zijn onze datacenters de perfecte locatie voor uw hybride multi-cloud omgevingen De datacenters fungeren als connectiviteitshubs waar uw public en private clouds veilig en betrouwbaar samenkomen.

Benieuwd wat onze klanten zeggen?

WebOké: duurzaamheid, redundantie en toekomstbestendigheid zijn key

Verhuizen naar een ander datacenter is voor een hostingpartij zo ongeveer het spannendste wat je kunt ondernemen. Toch vond WebOké het noodzakelijk. In de praktijk bleek de migratie enorm mee te vallen. “Er is niets waarvan we achteraf zeggen: hadden we dat maar anders gedaan.”

NorthC en Leafcloud: duurzame hybrid cloud

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer alleen een buzzwoord. Duurzaamheid is voor veel organisaties steeds belangrijker in het besluit welke leverancier er wordt gekozen.

Giant ICT: dé managed service provider die dicht bij de klant staat

ICT begint niet bij techniek, maar bij mensen. Met die visie levert Giant ICT technologie-as-a-service aan bedrijven voor wie ICT een belangrijke randvoorwaarde is, maar die er niet teveel tijd aan kwijt willen zijn. Het partnership met NorthC is hierin cruciaal.

Flevoziekenhuis kiest voor samenwerking met regionaal datacenter

Het Flevoziekenhuis in Almere verzorgt een breed aanbod van specialistische ziekenhuiszorg. In samenwerking met het Amsterdam UMC en met zorgorganisaties in de eerste lijn, zoals huisartsen, brengt Flevoziekenhuis topzorg dichtbij de inwoners van Flevoland.

Datacenters NorthC cruciaal voor dienstverlening CBS

Het CBS maakt veelal gebruik van nieuwe technologieën, maar ook van diverse legacysystemen. Aan de basis van dit IT-landschap staat de datacenterdienstverlening van NorthC

PinkRoccade Hosting Services stelt hoogste eisen aan cloudomgeving

Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatiebeveiliging staan voor PinkRoccade Hosting Services centraal in de dagelijkse dienstverlening aan zorgorganisaties.

“NorthC bevordert de groei van ons bedrijf”

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen.

“NorthC waarborgt de kwaliteit van de hosting van de ICT-voorzieningen”

Om zich te kunnen richten op de kerntaak, zocht het GVB een partner die de datacenterhousing voor zijn rekening kon nemen. Die partner vond ze in NorthC.

“Het datacenter voldoet aan al onze wensen en eisen”

In het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wonen 1,2 miljoen mensen en er zijn 40.000 bedrijven en instellingen gevestigd. Delfland zorgt voor veiligheid door o.a. stevige duinen en dijken.

“Onze zorgcommunicatie staat nu in een veilige omgeving”

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen.

AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.

Meer weten over Cloud Connect?

Wilt u eens praten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Meer weten over onze datacenter-, colocatie, cloud- en connectiviteitsdiensten? Of een rondleiding aanvragen in een van onze datacenters? Neem contact met ons op.