De pagina wordt geladen...

Cloud Connect

Samenwerken met een extern datacenter is een logische stap in de digitale transformatie van uw bedrijfsprocessen. In een datacenter komen belangrijke (inter)nationale cloud providers, netwerkproviders en relevante managed services providers bij elkaar die samen een ecosysteem vormen.

Vanuit ieder NorthC datacenter heeft u eenvoudig en snel toegang tot:

  • Alle bekende public cloud providers;
  • een breed scala aan Nederlandse en internationale private cloud providers;
  • een continu groeiend ecosysteem van netwerkproviders en interconnectieplatformen;
  • alle andere regionale datacenters van NorthC.

Onze consultants helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en koppelen u graag aan een van de vele partners in onze datacenters. Wilt u eens sparren over uw datacenter- en cloudstrategie?

Optimale keuzevrijheid

Het datacenter is het begin van uw transformatie naar de cloud. Wanneer u uw IT (deels) naar de cloud wilt brengen, is dat sneller en eenvoudiger te realiseren vanuit een datacenter. Het datacenter fungeert als knooppunt van verschillende datalocaties. Zo kunnen bijvoorbeeld workloads die u het liefst in eigen beheer houdt, veilig gecombineerd worden met resources uit een cloudomgeving. Onze datacenters bieden u daarin optimale keuzevrijheid, met tal van internationale en nationale netwerkproviders. Het datacenter vormt zo een cruciaal onderdeel van uw digitale reis.

U wordt onderdeel van ons ecoysteem

Wij vinden het belangrijk om continu ons partnerlandschap uit te breiden. Als klant kunt u optimaal gebruik maken van dit dynamische ecosysteem. Onze Region Connect Ring verbindt al onze Nederlandse datacenters onderling met elkaar, zodat het niet meer uitmaakt in welke regio u zich bevindt. Vanuit iedere locatie heeft u toegang tot de (cloud) diensten en (inter)nationale partijen die zich in andere datacenters van NorthC bevinden. Bovendien heeft u via onze Cloud Connect partners ook direct toegang tot alle bekende public cloud providers.

Multi-cloud en hybride cloudoplossingen

Een gedegen datacenter- en cloudstrategie is essentieel om uw IT-landschap optimaal in te richten. In de meeste gevallen is een hybride cloud model een voor de hand liggende keuze. Een deel van uw data en applicaties draait in een datacenter, omdat bepaalde applicaties of data zich bijvoorbeeld niet lenen voor een public cloud. Een ander deel is daar wellicht juist heel geschikt voor.

Veel organisaties werken in de praktijk met een multi-cloud, met diensten van verschillende cloud providers. Denk aan meerdere SaaS oplossingen, zoals Office 365, Salesforce, Dropbox, etc. Het datacenter brengt al deze partijen en aanbieders direct bij elkaar en vervult daarmee een belangrijke faciliterende rol in uw multi-cloud omgeving.

Onze datacenters zijn de perfecte locatie voor uw hybride multi-cloud omgevingen, als connectiviteitshubs waar uw public en private clouds veilig en betrouwbaar samenkomen.

Benieuwd wat onze klanten zeggen?

Giant ICT: dé managed service provider die dicht bij de klant staat

ICT begint niet bij techniek, maar bij mensen. Met die visie levert Giant ICT technologie-as-a-service aan bedrijven voor wie ICT een belangrijke randvoorwaarde is, maar die er niet teveel tijd aan kwijt willen zijn. Het partnership met NorthC is hierin cruciaal.

Flevoziekenhuis kiest voor samenwerking met regionaal datacenter

Het Flevoziekenhuis in Almere verzorgt een breed aanbod van specialistische ziekenhuiszorg. In samenwerking met het Amsterdam UMC en met zorgorganisaties in de eerste lijn, zoals huisartsen, brengt Flevoziekenhuis topzorg dichtbij de inwoners van Flevoland.

Datacenters NorthC cruciaal voor dienstverlening CBS

Het CBS maakt veelal gebruik van nieuwe technologieën, maar ook van diverse legacysystemen. Aan de basis van dit IT-landschap staat de datacenterdienstverlening van NorthC

PinkRoccade Hosting Services stelt hoogste eisen aan cloudomgeving

Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatiebeveiliging staan voor PinkRoccade Hosting Services centraal in de dagelijkse dienstverlening aan zorgorganisaties.

“NorthC bevordert de groei van ons bedrijf”

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen.

“NorthC waarborgt de kwaliteit van de hosting van de ICT-voorzieningen”

Om zich te kunnen richten op de kerntaak, zocht het GVB een partner die de datacenterhousing voor zijn rekening kon nemen. Die partner vond ze in NorthC.

“Het datacenter voldoet aan al onze wensen en eisen”

In het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wonen 1,2 miljoen mensen en er zijn 40.000 bedrijven en instellingen gevestigd. Delfland zorgt voor veiligheid door o.a. stevige duinen en dijken.

“Onze zorgcommunicatie staat nu in een veilige omgeving”

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen.

AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.

TransIP: de partij voor geavanceerde internetoplossingen

Een sterke focus op empowerment van klanten en medewerkers. Daarmee is TransIP een van de grootste hostingproviders van de Benelux geworden.