Datacenter Rotterdam Waalhaven

Samen met onze vestigingen in Rotterdam Zestienhoven en op de TU Delft campus, is ons datacenter in Rotterdam Waalhaven één van drie datacenters in de economisch snel groeiende Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De centrale ligging maakt dit datacenter tot een ideale partner voor onder andere bedrijven in de omgeving van de Rotterdamse haven. Benieuwd naar de specificaties van dit datacenter? Download de factsheet.

Voordelen van het datacenter in Rotterdam

  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Verbinding met belangrijke internetknooppunten zoals de AMS-IX en R-ix (NL-ix)
  • Centraal gelegen in de havenstad
  • Verbonden met alle andere datacenters van NorthC
  • Toegang tot een groot aantal nationale en internationale clouddiensten en -providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging
  • Een dedicated Site Manager voor al uw (operationele) vragen

Adresgegevens

Anthony Fokkerweg 40

3088 GG Rotterdam

Plan uw route

Onze partners

Als Smart Digital Region wil de regio Rotterdam voorop lopen bij ontwikkelingen zoals het Internet of Things (IoT), 5G, Artificial Intelligence (AI) en andere digitale innovaties. Dit creëert kansen voor ondernemingen in de regio, in tal van industriesectoren. Een datacenter in de buurt met veel connectiviteitsopties vormt het platform voor deze digitale innovatie. Benieuwd welke partners er in ons datacenter zitten?

De Port of Rotterdam is niet alleen de grootste haven van Europa, maar heeft ook de ambitie om de slimste, meest duurzame en best bereikbare logistieke knooppunt van de wereld worden. Met digitalisering, innovatie en de energietransitie als belangrijke speerpunten. Een datacenter in de buurt met veel connectiviteitsopties is dan een waardevolle partner.

Wilt u een goede vergelijking maken tussen verschillende locaties of bent u benieuwd of ons datacenter voldoet aan uw wensen en eisen? Bekijk alle specificaties:

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Onderling verbonden

Het datacenter is middels onze Region Connect Ring verbonden met alle andere locaties van NorthC. Hiermee bieden wij u maximale flexibiliteit. U kunt bijvoorbeeld een twin-datacenter oplossing inrichten, met real-time datareplicatie tussen beide locaties. Zo bieden wij de mogelijkheid om bijvoorbeeld de Noordelijke en Zuidelijke Randstad met elkaar te verbinden. Doordat u twee datacenters tot uw beschikking heeft, is een uptime van 100% haalbaar. Cruciaal voor uw bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft u vanuit het datacenter in Rotterdam toegang tot diensten van partijen die aanwezig zijn in de andere datacenters van NorthC. Zo vormt dit regionale datacenter een toegangspoort tot de rest van Nederland en de wereld.

Fundament voor uw hybrid cloud omgeving

Met snelle dataverbindingen en een breed aanbod aan IT partners, cloud providers en netwerk providers is ons datacenter in Rotterdam Waalhaven het fundament voor uw hybride cloud. De applicaties en data die u in uw eigen private cloud wilt houden, draaien veilig in ons datacenter. Daar zorgen we voor optimale, schaalbare koppelingen met uw publieke cloud omgeving(en). Zo profiteert u van het beste van twee werelden, waarbij uw publieke en private cloud omgevingen effectief met elkaar geïntegreerd kunnen worden.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.