Datacenter Biel (Bern)

In 2022 heeft de NorthC Group drie datacenters van het Zwitserse Netrics overgenomen . Datacenter Biel (Bern) ligt in het hart van Espace Mittelland (kantons Bern, Fribourg, Jura, Neuchâtel en Solothurn). Het datacenter in Biel ligt strategisch gelegen in het hightech en industriële hart van de regio, Bözingenfeld.

Datacenter Biel (Bern). De voordelen voor u:

  • Gebouwd volgens de Tier 3 norm voor optimale veiligheid en beschikbaarheid
  • Stroomvoorziening ingericht volgens de Tier 4 norm voor 99,999% beschikbaarheid
  • Geschikt voor high density computing omgevingen 
  • Datacenter Biel (Bern) is redundant verbonden met onze overige datacenters in Zwitserland
  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerkproviders en -diensten
  • Toegang tot vele cloudproviders, waaronder Microsoft Azure (Express Route), AWS en Google Cloud
  • 24/7/365 on-site beveiliging van uw IT-omgeving

Adresgegevens

Tennisweg 6

2504 Biel/Bienne

Plan uw route

Ons datacenter in Biel (Bern) bevindt zich in het centrum van de hightech industrie en is ideaal voor colocatie- en cloud computing omgevingen. Dankzij een uitstekende energie-efficiëntie en een energievoorziening die volledig uit waterkracht bestaat, garanderen we een duurzame oplossing.

De locatie Biel is via een high-speed backbone verbonden met onze andere Zwitserse datacenters.

Wilt u een goede vergelijking maken tussen verschillende locaties of bent u benieuwd of ons datacenter voldoet aan uw wensen en eisen?

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Energie-efficiëntie en restwarmte

Bij het ontwerp van datacenter Biel (Bern) is extra aandacht besteed aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. Dit betekent dat het datacenter uiterst energie-efficiënt opereert. Onze locatie maakt gebruik van 100% waterkrachtenergie. Daarnaast wordt de opgewekte warmte uit het datacenter hergebruikt. De omliggende panden worden namelijk verwarmd met de restwarmte uit het datacenter. Verder maken het lokale warmtenet en bedrijven in de omgeving gebruik van de restwarmte uit het datacenter. Ook onze noodstroomvoorzieningen verwarmen we met de restwarmte.

Overname datacenters Netrics

In 2022 zijn de datacenters van het Zwitserse Netrics, in Biel/Bienne en Münchenstein, door de NorthC Group overgenomen. Met deze overname breiden we ons groeiende netwerk van regionale datacenters in Noordwest-Europa verder uit en kunnen we u ook bedienen wanneer u in Zwitserland actief bent. Als NorthC willen we voorzien in de groeiende vraag naar regionale IT-oplossingen met een internationaal bereik. Onze datacenters bieden u een sterk en veilig fundament voor uw IT-omgeving met toegang tot een groot ecosysteem van regionale, nationale en internationale cloud- en netwerkproviders. Onze datacenters in Zwitserland zijn onderling met elkaar verbonden via een high-speed backbone glasvezelnetwerk en hebben een sterke positie rond de regio’s Basel en Biel-Bern.

Onze connectivitypartners in datacenter Biel

Vanuit datacenter Biel kunt u direct connecteren met de belangrijkste internetknooppunten, waaronder de SwissIX, en heeft u de beschikking over high-speed dataverbindingen met de rest van de wereld. Dit combineren wij met een breed aanbod aan nationale en internationale cloudproviders en andere IT-partners. Een greep uit onze connectiviteitspartners in datacenter Biel: Swisscom, UPC, Sunrise, Quickline AG, Netrics, Energie Service Biel, Gas&Com en SFN Swiss FibreNet.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.