Het datacenter voor uw digitale infrastructuur

Uw klanten en hun eindgebruikers rekenen erop dat uw oplossingen altijd werken. De beschikbaarheid, continuïteit en veiligheid van uw data en systemen zijn daarom essentieel. Wij bieden het fundament voor een betrouwbare ICT-omgeving waar u, uw klanten en de eindgebruikers op kunnen vertrouwen. Onze datacenters zijn de thuishaven van verschillende managed service providers, (private) cloud-dienstverleners, system integrators en connectiviteitspartners.

Wat kan NorthC voor uw organisatie betekenen?

  • Continue beschikbaarheid: de systemen, data en toepassingen van u en uw klanten altijd beschikbaar
  • Compliant: tien gecertificeerde datacenters op Nederlandse bodem
  • Eigen Nederlandstalig en Engelstalig Support Team: 24/7 voor u beschikbaar
  • Controle over uw infrastructuur: altijd toegang tot uw systemen
  • Optimale beveiliging: optimale brand-, toegang- en inbraakbeveiliging
  • Betrouwbare connectiviteit: een groot ecosysteem aan cloud- en connectiviteitspartners
  • Actief partner-ecosysteem: we investeren in samenwerking en de ontwikkeling van een digitaal ecosysteem samen met u

Uitgebreid ecosysteem van IT partners

Als NorthC zijn we gespecialiseerd in het leveren van datacenter-/colocatiediensten. Met deze dienstverlening vormen we een belangrijke basis van de digitale transformatie. Wij geloven dat dankzij nauw samenwerken met partners op het gebied van cloud- en connectiviteitsdienstverlening, we een belangrijk stuk van de digitale transformatie van organisaties kunnen verzorgen. Daarom zijn we met het NorthC partnerprogramma gestart. Van het delen van kennis tot het samen ondernemen. Als partners helpen we elkaar continu te innoveren binnen de IT. Daarnaast stimuleren we met het partnerprogramma de verdere ontwikkeling van elkaars ecosysteem. Zo kunnen we gezamenlijk organisaties ondersteunen die bouwen aan hun hybride multi-cloudomgeving. 

Word partner van NorthC

Certificeringen: onze garantie voor kwaliteit

Certificeringen geven u en uw klanten de nodige zekerheid. Het betekent dat de organisatie waar u zaken mee doet, volgens externe auditors voldoet aan de voorwaarden en normen die voor dat certificaat zijn gedefinieerd. NorthC beschikt dan ook over meerdere certificeringen voor haar datacenter-/ colocatiedienstverlening. Zo beschikken we natuurlijk over ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging). Daarnaast zijn we ook gecertificeerd voor meer specifieke processen zoals informatiebeveiliging in de zorg en de internationale beveiligingsstandaard voor creditcardtransacties. Benieuwd naar al onze certificeringen per locatie? 

Bekijk onze certificeringen

Kennisrapport: Tips voor een succesvolle digitale transformatie

Ons leven en onze economie worden steeds digitaler. Data krijgen een steeds centralere rol en steeds meer gewicht in tal van processen en beslissingen om bedrijven effectiever te laten concurreren. Om in een steeds digitaler wordende wereld te blijven overleven, willen bedrijven steeds meer en sneller data analyseren, in een tijd dat de datastromen alsmaar groter worden en uit meer bronnen tegelijkertijd komen. Beheersbaarheid van data en IT was vroeger een relatief eenvoudig proces, toen organisaties al hun gegevens centraal in on-premises IT-omgevingen opsloegen. In een cloudgefocuste wereld en in een wereld van het ‘Internet of Things’ is die beheersbaarheid veel gecompliceerder en dat vraagt om een andere aanpak en keuzes.

Dit rapport legt uit en analyseert wat de impact is van de steeds groter wordende kracht van data, ook wel ‘data gravity’ genoemd, op de bedrijfsprocessen. Daarnaast fungeert het als handleiding voor de stappen die bedrijven moeten nemen om op een goede manier met de toenemende datastroom om te gaan. Met dit rapport willen we organisaties beter inzicht geven in het fenomeen data gravity en aangeven welke strategieën zij kunnen volgen. Daarnaast bevat het handige tips voor een succesvolle digitale transformatie.

Bekijk onze kenniscontent

Wat klanten over NorthC zeggen:

CJ2 Hosting: Interesse voor regionale datacenterdiensten groeit

Steeds meer organisaties kiezen bewust voor een regionaal datacenter. Een regionaal datacenter dat beschikt over uitstekende uitwijklocaties en over goede verbindingen.

Uniserver vertrouwt op datacenterexpertise van NorthC

Op strategisch vlak werken NorthC en Uniserver steeds meer samen. Zo hebben de beide bedrijven, die geworteld zijn in de Nederlandse klei, plannen om verder Europa in te gaan.

WebOké: duurzaamheid, redundantie en toekomstbestendigheid zijn key

Verhuizen naar een ander datacenter is voor een hostingpartij zo ongeveer het spannendste wat je kunt ondernemen. Toch vond WebOké het noodzakelijk. In de praktijk bleek de migratie enorm mee te vallen. “Er is niets waarvan we achteraf zeggen: hadden we dat maar anders gedaan.”

NorthC en Leafcloud: duurzame hybrid cloud

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer alleen een buzzwoord. Duurzaamheid is voor veel organisaties steeds belangrijker in het besluit welke leverancier er wordt gekozen.

Giant ICT: dé managed service provider die dicht bij de klant staat

ICT begint niet bij techniek, maar bij mensen. Met die visie levert Giant ICT technologie-as-a-service aan bedrijven voor wie ICT een belangrijke randvoorwaarde is, maar die er niet teveel tijd aan kwijt willen zijn. Het partnership met NorthC is hierin cruciaal.

PinkRoccade Hosting Services stelt hoogste eisen aan cloudomgeving

Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatiebeveiliging staan voor PinkRoccade Hosting Services centraal in de dagelijkse dienstverlening aan zorgorganisaties.

“NorthC bevordert de groei van ons bedrijf”

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen.

AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.

Lokale samenwerking voor regionale impact

NorthC is marktleider in regionale datacenters. Wij werken daarom ook graag samen met lokale en regionale partijen. Samen met onze IT partners stellen we graag onze kennis beschikbaar aan bedrijven, scholen en overheden. Zo werken we in Groningen nauw samen met het Alfa College om nieuwe datacenteropleidingen vorm te geven. Daarnaast zijn we kennispartner van onder andere Brabant Onderneemt, Almere Zaken en MKB Noord – VNO-NCW. Dankzij deze connecties zijn de lijntjes naar regionale partners kort en kunnen we gezamenlijk voorzien in lokale IT- en connectiviteitsbehoeften.

Bekijk onze blogs, artikelen en kennisdocumenten

Blog: Certificeringen: onze garantie voor kwaliteit

Het is een grote stap om de eigen IT-infrastructuur uit huis te plaatsen, in bijvoorbeeld een extern datacenter. Welke zekerheden heb je dan?

Whitepaper: Het datacenter als spil in de digitale transformatie van gemeenten

Deze whitepaper geeft een overzicht van de uitdagingen waar gemeenten mee te maken kunnen krijgen bij de digitale transformatie die zij doormaken.

Blog: Overstappen naar de cloud? Denk aan deze 5 stappen!

Bij veel organisaties ontbreekt de nodige kennis voor het maken van de juiste keuzes en dat kan zorgen voor problemen en voor hogere kosten.

Rapport: De impact van data gravity op IT

Dit rapport biedt u handvatten en aanbevelingen rond uw digitale transformatie, zodat u meer waarde haalt uit uw data om uw bedrijf te laten groeien.

Blog: Het regionale datacenter als connectiviteitshub

In veel gevallen is het vanuit latency- en kostenoogpunt niet wenselijk om data die lokaal worden verzameld naar een centrale cloud te brengen voor verdere verwerking.

Blog: Cloud first en data first: hoe verbind je de datasilo’s?

Er is een grote behoefte om data uit verschillende bronnen en in verschillende clouds in samenhang te analyseren. Maar hoe verbind je de data in die verschillende silo’s?

Data gravity: wat betekent dit voor uw datacenterkeuzes?

Nu datasets groeien en data steeds vaker real-time worden verwerkt, komen bedrijven voor nieuwe uitdagingen te staan.

Blog: Latency verlagen? Kies voor een edge datacenter

Organisaties moeten hun architectuur en infrastructuur nu al voorbereiden voor de komst van edge computing.

Meer weten?

Wilt u eens praten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Meer weten over onze diensten? Of een rondleiding aanvragen in een van onze datacenters? Neem contact met ons op.