Datacenter Eindhoven 2: High Tech Gateway

De regio Eindhoven is een van de snelst groeiende economische regio’s van ons land, een positie met een enorme uitwerking op heel Noord-Brabant. Na het datacenter op de High Tech Campus (HTC) bouwt NorthC nu een nieuw datacenter in deze regio genaamd High Tech Gateway, op het Goederen Distributiecentrum (GDC) Eindhoven-Acht. Meer weten?

Datacenter Eindhoven 2. De digitale groeiambities:

Met dit nieuwe datacenter (de High Tech Gateway) ondersteunt NorthC de digitale groeiambities van Eindhoven en Brabant. Multinationals zoals Philips, NXP en Intel, maar ook tal van mkb-ondernemingen, onderzoeksinstituten, servicebedrijven en starters werken hier samen aan innovaties die de wereld gaan veranderen. Al deze hightech activiteit vraagt om een deskundige datacenterpartner die thuis is in de regio, die de juiste partijen bij elkaar brengt en die connectiviteit biedt met belangrijke cloudproviders en carriers binnen de regio én met de grote internetknooppunten rond Rotterdam en Amsterdam.

Adresgegevens

De Schakel 35

5651 GH Eindhoven

Plan uw route

Datacenter Eindhoven als toegangspoort

Het NorthC datacenter komt op het groeiende bedrijventerrein GDC Eindhoven-Acht, direct gelegen aan de A2 en op een steenworp afstand van Eindhoven Airport. Bedrijven en instellingen in dit gebied en daar omheen krijgen hiermee toegang tot een van de modernste datacenters en connectiviteitshubs, dat een toegangspoort vormt tot de rest van Nederland, Europa en de wereld. Bekijk alle specificaties van het datacenter:

High Tech Gateway

Brabant en met name de metropoolregio Eindhoven is een broedplaats van economische activiteit en innovatie, met een sterke focus op tech en IT. Digitale transformatie en gebruik van de cloud staan daarbij voorop, zowel voor multinationals als voor het mkb. Er is inmiddels een compleet ecosysteem ontstaan dat lokale ondernemingen helpt bij het realiseren van hun strategische doelstellingen.

Internationaal gezien staat Eindhoven ook bekend om de hoog aangeschreven Technische Universiteit (TU/e) en het innovatiecentrum Brainport Eindhoven. Hiermee is deze regio uitgegroeid tot een belangrijke high tech gateway en proeftuin voor studenten en bedrijven, voor een breed scala aan innovatiesectoren. Om deze innovatiekracht optimaal te kunnen ondersteunen is voldoende hightech datacentercapaciteit een absolute vereiste.

Gezien het toenemende belang van datagedreven ondernemen groeit de provincie Brabant uit tot een belangrijke cloud- en connectiviteitshub. Juist daarom is het zaak om op deze gebieden samen te werken met een deskundige datacenterpartij, met snelle digitale verbindingen met de rest van het land. Kennis van de regio en de lokale markt maken daarbij het verschil, terwijl het met een regionale partner in de nabijheid van uw onderneming ook snel en prettig schakelen is.

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid en energieverbruik zijn belangrijke factoren voor ieder datacenter. NorthC doet er alles aan om ervoor te zorgen dat onze datacenters op dit gebied vooroplopen Het datacenter krijgt hybride noodstroomgeneratoren. Deze generatoren draaien op het zeer duurzame groene waterstof en op gas. Ten opzichte van standaard dieselgeneratoren zal dit uiteindelijk een besparing opleveren van 75 ton CO2 op jaarbasis. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 37 auto’s (bij gemiddeld 11.000 km per jaar, bron CBS). Bij normale operatie draait het datacenter op 100% groene stroom, net als alle andere NorthC datacenters. Verder wordt er een zeer duurzame koelinstallatie gebouwd die geen drinkwater verbruikt en is het nieuwe datacenter voorbereid op het uitwisselen van restwarmte met andere bedrijven op GDC Eindhoven-Acht.

Meer weten over ons datacenter Eindhoven 2? Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijk gesprek. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.