De pagina wordt geladen...

Datacenter Amsterdam

In het hart van de digitale economie, bevindt zich ons Amsterdamse datacenter.

Ons datacenter in Amsterdam ligt aan de ringweg A10, op het bedrijventerrein Westpoort. Met een operationele colocatieruimte van 2.500 m2 bieden wij u de colocatieoplossing die u zoekt.

Door de solide geografische spreiding zijn uw IT-systemen altijd veilig en beschikbaar. Te midden van de ‘Digitale hub van Nederland’ en de ‘digital gateway naar Europa’. 

Sitemanager Terrence staat voor u klaar
Kabelweg 48a
1014 BB Amsterdam
T: 088 623 3000

Data staat veilig bij ons

Uw apparatuur, data en applicaties zijn bij ons optimaal beveiligd.
Hierin lopen we voorop in Nederland.

Dienstenaanbod en faciliteiten

Uiteraard bieden we standaard racks, maar u kunt ook gebruikmaken van private suites, vergaderruimtes, flexwerkplekken en een klantportaal. Aanvullend leveren we migratieplanning en Remote Hands.  Zo sluiten we bijvoorbeeld kabels aan, vervangen harddisks, restarten servers, wisselen tapes en sluiten remote desktop hardware aan. Alle belangrijke voorzieningen zoals koeling, energievoorziening, noodstroom en UPS-systemen zijn volledig op elkaar afgestemd en dubbel uitgevoerd. Bovendien bieden we u keuze uit tal van connectiviteitspartners want we werken carrier- en cloudneutraal.

Faciliteiten

Tierlevel: gebouwd volgens de Tier 3 norm

Datavloer: 2.500 m²

Vloerbelasting: 750 kg/m²

Stroom

Geïnstalleerd elektrisch vermogen: 2,4 MW  
Standaard 1 fase 230V 32A no-break A-feed en B-feed en 3 fase 400V 32A no-break A-feed en B-feed per rack, andere feedtypes mogelijk, Busbar Trunking

2 x 10 kV (N+1) aansluiting op het energienet

UPS redundantie: N+1

Brandveiligheid

Detectie: aspiratiesysteem

Blussing: Argonite

Klimaat­beheersing

Koeling: adiabatisch, koude gangen

Koeling redundantie: N+1

Beveiliging

Gelaagde beveiliging

Biometrische toegangscontrole (vingerafdruk)

CCTV-bewaking binnen en buiten

Professioneel beveiligingspersoneel 24×7 op locatie

Wilt u alle specificaties bekijken?

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.

Duurzaam ondernemen

NorthC vindt het belangrijk om haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Ons datacenter in Amsterdam is dan ook CO₂-neutraal en ISO 14001-gecertificeerd. ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement. Door onze bedrijfsvoering aan te passen kunnen we de milieurisico’s van onze bedrijfsvoering beheersen en zelfs verminderen. Jaarlijks volgt een controle audit om de certificering te behouden. Ook gebruiken we in Amsterdam ons eigen ontwikkelde energie-efficiënte koelsysteem om uw IT-apparatuur te koelen. Met dit koelingssysteem koelen wij de IT-apparatuur van onze klanten indirect met de buitenlucht. Dat maakt ons datacenter energiezuinig en duurzaam.

Omdat we altijd dichtbij u staan

NorthC is de grootste en betrouwbare regionale aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten met het beste digitale ecosysteem. We zijn gevestigd in snelgroeiende regionale hubs, maar natuurlijk bevinden we ons ook midden in de metropoolregio Amsterdam met maar liefst vier locaties. We weten wat voor u belangrijk is, want we kennen uw ecosysteem van binnen en van buiten. Of u nu in de zorg, overheid of ICT werkt. We staan altijd dichtbij. Dat vinden we belangrijk. Want we kunnen u pas de beste dienstverlening geven als we 100% betrokken zijn. Zo digitaal als de business is, zo persoonlijk werken wij.  

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.