Datacenter­- en colocatie oplossingen

Er zijn verschillende momenten om uw bestaande IT-infrastructuur eens goed onder de loep te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, fusie of het moment dat uw apparatuur end-of-life is. Of omdat uw organisatie de migratie naar de (hybride) cloud inzet of uitbreidt. Allemaal gelegenheden om te onderzoeken of er betere oplossingen zijn. Colocatie, uw cruciale systemen onderbrengen in een extern datacenter, is een van deze oplossingen.

Bekijk onze datacenters

NorthC als externe datacenterleverancier. Wat kan dat voor u betekenen?

 • Hoge beschikbaarheid en redundantie: uw bedrijfscontinuïteit is gegarandeerd;
 • volledig compliant: gecertificeerde colocatiediensten op Nederlandse bodem;
 • 24/7/365 fysieke bewaking: gecertificeerde beveiligers op locatie aanwezig;
 • snelle en betrouwbare connectiviteit: (inter)nationaal ecosysteem van netwerkproviders en cloudproviders;
 • flexibiliteit: eenvoudig opschalen binnen enkele dagen;
 • self-service portal: voor het aanvragen van remote diensten, plaatsen van bestellingen, bekijken van rapportages en het aanvragen van toegang tot de datacenters;
 • monitoring portal: inzage in onder andere vermogen, stroomverbruik, temperatuur en luchtvochtigheid;
 • financiële voorspelbaarheid: in een extern datacenter zijn de vergoedingen vooraf bekend. Daar komt bij dat de essentiële datacenterfaciliteiten zoals stroomvoorziening, koeling en fysieke beveiliging zijn inbegrepen;
 • consultancy: bij het optimaal inrichten van uw datacenter- en cloudstrategie;
 • projectmanagement: bij uw fysieke migratie naar een colocatie datacenter;
 • u houdt zelf de controle over uw systemen en u heeft 24/7 toegang tot uw apparatuur.

U profiteert van het ecosysteem in onze datacenters

Met snelle dataverbindingen en een breed aanbod aan IT dienstverleners en cloud- en netwerk providers faciliteren onze datacenters het fundament voor uw hybride cloud. De applicaties en data die u in uw eigen private cloud wilt houden, draaien veilig in ons datacenter. Daar zorgen we voor optimale, schaalbare koppelingen met uw publieke cloud omgeving(en). Bent u benieuwd welke partners zich al in onze datacenters bevinden?

Regionale datacenters

Met colocatie datacenters in heel Nederland, in Duitsland en in Zwitserland is er altijd een NorthC-locatie bij u in de buurt. Onze datacenters in Nederland zijn onderling met elkaar verbonden via onze snelle Region Connect Ring. Dit betekent dat u vanuit elk NorthC datacenter profiteert van dezelfde connectiviteitsmogelijkheden en van een compleet ecosysteem van clouddiensten en andere managed IT-diensten. Daarnaast kunt u eenvoudig een twin-datacenter oplossing bij ons inrichten. U maakt dan gebruik van twee datacenters met real-time datareplicatie tussen de locaties. Hiermee is een hoge uptime gegarandeerd.

Bekijk onze datacenters

Wat onze klanten zeggen:

WebOké: duurzaamheid, redundantie en toekomstbestendigheid zijn key

Verhuizen naar een ander datacenter is voor een hostingpartij zo ongeveer het spannendste wat je kunt ondernemen. Toch vond WebOké het noodzakelijk. In de praktijk bleek de migratie enorm mee te vallen. “Er is niets waarvan we achteraf zeggen: hadden we dat maar anders gedaan.”

NorthC en Leafcloud: duurzame hybrid cloud

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer alleen een buzzwoord. Duurzaamheid is voor veel organisaties steeds belangrijker in het besluit welke leverancier er wordt gekozen.

Giant ICT: dé managed service provider die dicht bij de klant staat

ICT begint niet bij techniek, maar bij mensen. Met die visie levert Giant ICT technologie-as-a-service aan bedrijven voor wie ICT een belangrijke randvoorwaarde is, maar die er niet teveel tijd aan kwijt willen zijn. Het partnership met NorthC is hierin cruciaal.

Flevoziekenhuis kiest voor samenwerking met regionaal datacenter

Het Flevoziekenhuis in Almere verzorgt een breed aanbod van specialistische ziekenhuiszorg. In samenwerking met het Amsterdam UMC en met zorgorganisaties in de eerste lijn, zoals huisartsen, brengt Flevoziekenhuis topzorg dichtbij de inwoners van Flevoland.

Datacenters NorthC cruciaal voor dienstverlening CBS

Het CBS maakt veelal gebruik van nieuwe technologieën, maar ook van diverse legacysystemen. Aan de basis van dit IT-landschap staat de datacenterdienstverlening van NorthC

PinkRoccade Hosting Services stelt hoogste eisen aan cloudomgeving

Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatiebeveiliging staan voor PinkRoccade Hosting Services centraal in de dagelijkse dienstverlening aan zorgorganisaties.

“NorthC bevordert de groei van ons bedrijf”

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen.

“NorthC waarborgt de kwaliteit van de hosting van de ICT-voorzieningen”

Om zich te kunnen richten op de kerntaak, zocht het GVB een partner die de datacenterhousing voor zijn rekening kon nemen. Die partner vond ze in NorthC.

“Het datacenter voldoet aan al onze wensen en eisen”

In het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wonen 1,2 miljoen mensen en er zijn 40.000 bedrijven en instellingen gevestigd. Delfland zorgt voor veiligheid door o.a. stevige duinen en dijken.

“Onze zorgcommunicatie staat nu in een veilige omgeving”

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen.

AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.

Ons netwerk van datacenters

Lakenblekerstraat 13
1431 GE
Aalsmeer
Bekijk details
Rondebeltweg 62
1329 BG
Almere
Bekijk details
Kabelweg 48a
1014 BB
Amsterdam
Bekijk details
Heertjeslaan 1
2629 JG
Delft
Bekijk details
High Tech Campus 53
5656 AG
Eindhoven
Bekijk details
De Schakel 35
5651 GH
Eindhoven
Bekijk details
Liverpoolweg 10
9744 TW
Groningen
Bekijk details
Frieslandhaven 6
3433 PC
Nieuwegein
Bekijk details
Fokker Logistics Park, Gebouw 59 Fokkerweg 300
1438 AN
Oude Meer
Bekijk details
Anthony Fokkerweg 40
3088 GG
Rotterdam 
Bekijk details
Tempelhof 5-11
3045 PV
Rotterdam
Bekijk details
Aalsmeer
Balanstrasse 73, Gebouw 23
81541
München
Bekijk details
Am Tower 5
90475
Neurenberg
Bekijk details
München
Tennisweg 6
2504
Biel/Bienne
Bekijk details
Weidenstrasse 41
4142
Münchenstein
Bekijk details
Weidenstrasse 13
4142
Münchenstein
Bekijk details
Theaterstrasse 15c
8400
Winterthur (Zurich)
Bekijk details
Biel (Bern)

Meer weten?

Wilt u eens praten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Meer weten over onze datacenter-, colocatie, cloud- en connectiviteitsdiensten? Of een rondleiding aanvragen in een van onze datacenters? Neem contact met ons op.