Datacenter Münchenstein (Basel) 2

Het datacenter Münchenstein (Basel) 2 is ideaal gelegen op een plek waar innovatie naadloos versmelt met de robuuste infrastructuur van de lokale energieleverancier. Het is uitstekend geschikt voor colocatie en high-density computing-omgevingen en fungeert tevens als back-up locatie voor ons datacenter Münchenstein (Basel) 1.

Datacenter Münchenstein (Basel) 2. De voordelen voor u:

  • Gebouwd volgens de Tier 3 norm voor optimale veiligheid en beschikbaarheid
  • Stroomvoorziening ingericht voor 99,999% beschikbaarheid
  • Geschikt voor high-density IT-omgevingen, evenals back-up locatie voor datacenter Münchenstein 1
  • Het datacenter is redundant verbonden met onze andere datacenters in Zwitserland
  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerkproviders en -diensten
  • Toegang tot vele cloudproviders, waaronder Microsoft Azure (Express Route), AWS en Google Cloud
  • 24/7/365 on-site beveiliging van uw IT-omgeving
  • Een toegewijde Sitemanager voor al uw operationele vragen

Adresgegevens

Weidenstrasse 13

4142 Münchenstein

Plan uw route

Onze connectivitypartners in datacenter Münchenstein (Basel) 2

Vanuit onze datacenters in Münchenstein kunt u direct connecteren met de belangrijkste internetknooppunten, waaronder de SwissIX, en heeft u de beschikking over high-speed dataverbindingen met de rest van de wereld. Dit combineren we met een uitgebreid netwerk van nationale en internationale cloudproviders en andere IT-partners. Tot onze high-end connectiviteitspartners in de datacenters behoren: Swisscom, Sunrise, Quickline AG, Energie Service Biel, Gas&Com en SolNet.

Ons datacenter Münchenstein (Basel) 2 ligt een steenworp afstand van het centrum van Basel en is ideaal voor colocatie, high-density computing en als back-up locatie voor Münchenstein (Basel) 1. Dankzij een PUE-waarde van minder dan 1.35 biedt het datacenter uiterst energie-efficiënte prestaties, gevoed door 100% groene stroom.

Het modulaire ontwerp van het datacenter omvat een warmte-koude scheiding met gesloten koude gangen.

Heeft u interesse in een vergelijking van onze locaties of wilt u weten of het datacenter Münchenstein (Basel) 2 voldoet aan uw wensen en eisen?

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Energie-efficiëntie en restwarmte

De datacenters Münchenstein (Basel) 1 en 2 zijn volgens de modernste energie-efficiëntienormen ontworpen en gebouwd. Ze draaien volledig op groene stroom en de restwarmte wordt benut om nabijgelegen gebouwen te verwarmen. Het lokale warmtenetwerk en omliggende ondernemingen profiteren eveneens van deze restwarmte. Daarnaast wordt de warmte ingezet om onze noodstroomaggregaten op de juiste temperatuur te houden.

Overname datacenters Netrics

In 2022 zijn de datacenters van het Zwitserse Netrics, in Biel/Bienne en Münchenstein, door de NorthC Group overgenomen. Met deze overname breiden we ons groeiende netwerk van regionale datacenters in Noordwest-Europa verder uit en kunnen we u ook bedienen wanneer u in Zwitserland actief bent. Als NorthC willen we voorzien in de groeiende vraag naar regionale IT-oplossingen met een internationaal bereik. Onze datacenters bieden u een sterk en veilig fundament voor uw IT-omgeving met toegang tot een groot ecosysteem van regionale, nationale en internationale cloud- en netwerkproviders. Onze datacenters in Zwitserland zijn onderling met elkaar verbonden via een high-speed backbone glasvezelnetwerk en hebben een sterke positie rond de regio’s Basel en Biel-Bern. Het datacenter in Münchenstein ligt op enkele minuten van het stadscentrum van Basel, vlakbij het drielandenpunt tussen Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Onze locatie is goed te bereiken en ligt op slechts 600 meter van het treinstation en op ca. 2 km van de belangrijkste hoofdwegen. De internationale luchthaven Basel-Mulhouse ligt op 20 minuten met de auto of trein.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.