Datacenter Eindhoven

Datacenter Eindhoven is gevestigd op de High Tech Campus (HTC). Met 180 vooraanstaande bedrijven is de campus het centrum voor innovatie en technologische vooruitgang. Benieuwd naar de specificaties van datacenter Eindhoven? Download de factsheet.

Datacenter Eindhoven. De voordelen voor u:

  • Datacenter Eindhoven is gebouwd volgens de Tier 4 norm voor optimale veiligheid en beschikbaarheid
  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Verbindingen met belangrijke internetknooppunten zoals de AMS-IX
  • Strategisch gelegen op de High Tech Campus
  • Verbonden met alle andere datacenters van NorthC
  • Toegang tot een groot aantal nationale en internationale clouddiensten en -providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging
  • Een dedicated Site Manager voor al uw (operationele) vragen

Adresgegevens

High Tech Campus 53

5656 AG Eindhoven

Plan uw route

Onze partners in datacenter Eindhoven

De High Tech Campus Eindhoven is een internationaal economische centrum voor onderzoek, innovatie en ontwikkeling met een sterke focus op technologie en IT. Gezien het toenemende belang van data en data-analytics in onze digitale economie, groeit deze regio uit tot een belangrijke vestigingsplaats voor bedrijven die nieuwe diensten ontwikkelen ten behoeve van de digitale transformatie. Als datacenterpartner in de regio brengen wij de juiste IT-partners bij elkaar en bieden de vereiste connectiviteit. Benieuwd naar alle partners in het datacenter Eindhoven?

Ons datacenter Eindhoven op de HTC is één van de meest betrouwbare van Nederland. Het is een van de eerste datacenters in Nederland dat gebouwd is volgens de Tier 4 norm. Dit betekent dat ons datacenter de allerhoogste mate van beschikbaarheid biedt.

Wilt u een goede vergelijking kunnen maken tussen verschillende locaties of bent u benieuwd of ons datacenter voldoet aan uw wensen? Bekijk alle specificaties van datacenter Eindhoven:

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Restwarmte Datacenter Eindhoven

Ons datacenter in Eindhoven is één van de eerste datacenters ter wereld dat volgens het cradle-to-cradle principe is gebouwd. Dit betekent dat er bij de bouw en de materiaalkeuze rekening is gehouden met de mogelijkheden tot hergebruik. Daarnaast wordt via water alle restwarmte uit het datacenter, in een ondergrondse ring, geleverd aan andere bedrijven op de High Tech Campus. In ruil hiervoor krijgen we koud water terug, dat gebruikt wordt om de IT-apparatuur van onze klanten te koelen. Dit alles zorgt voor een forse reductie in ons stroom- en koelingsverbruik. Bovendien verlagen de bedrijven op de High Tech Campus hier hun CO2-emissie mee.

Onderling verbonden

Datacenter Eindhoven is middels onze Region Connect Ring verbonden met alle andere locaties van NorthC in heel Nederland. Hierdoor wordt maximale flexibiliteit geboden. U kunt bijvoorbeeld een twin-datacenter oplossing inrichten, met real-time datareplicatie tussen verschillende datacenters. Bijvoorbeeld tussen de regio Noord-Brabant en onze datacenters in Zuid-Holland. Doordat u twee locaties tot uw beschikking heeft, is een uptime van 100% haalbaar. Cruciaal voor uw bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft u vanuit het datacenter Eindhoven ook toegang tot diensten van partijen die aanwezig zijn in de andere locaties van NorthC. Het is een digitale toegangspoort tot de rest van Nederland en de wereld.

Datacenter Eindhoven bezoeken? Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.