Wij zijn NorthC

Dé marktleider in regionale datacenters en betrouwbare aanbieder van datacenter- en connectiviteitsdiensten met het beste digitale ecosysteem. Carrier- en cloudneutraal. We opereren in het hart van de metropoolregio’s Amsterdam, Rotterdam-Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen, maar ook in Duitsland en Zwitserland. We zijn dus altijd in de buurt. Onze dienstverlening draait om persoonlijke relaties. Want wij geloven dat in de digitale wereld de mens nog steeds het belangrijkste is.

Met onze werkwijze helpen we u groeien

De menselijke maat vormt een rode draad door onze organisatie. Bij ons gaan mensen vóór processen. Dat zit in het DNA van ieder van ons. Bij alles wat we doen hebben we onze kernwaarden in ons achterhoofd. Open, lokaal, flexibel en ondernemend. We werken in een cultuur waarin we elkaar de ruimte geven om te excelleren, ideeën te delen en uitdagingen aan te gaan. Waarin we elkaar feedback geven en we elkaar beter maken. Zodat we het beste uit onszelf kunnen halen. Het zorgt ervoor dat we u nog beter kunnen helpen bij uw digitale reis. U de beste dienstverlening kunnen bieden en onder alle omstandigheden aan uw behoeften kunnen voldoen. We bouwen aan sterke relaties. Met elkaar en met u. Zo helpen we uw organisatie verder en laten we uw onderneming groeien.

Bekijk onze diensten

Onze naam

De naam NorthC is niet toevallig gekozen. Maar geïnspireerd op de Noordzee, de haven voor handel en economie en de regionale binding die we hebben. Want met onze datacenters zijn we altijd dichtbij. Maar North staat ook voor ‘our true north’. Het interne kompas dat ons leidt naar goed ondernemerschap en succes. De C in onze naam staat voor customers, connectivity, cloud en content. De pijlers van onze dienstverlening. Onze datacenters zijn de spil van een digitaal ecosysteem waar we connectiviteitspartners, regionale bedrijven, overheden, zorginstellingen, cloud- & IT-providers en ondernemingen samenbrengen. Alle partijen in ons ecosysteem kunnen met elkaar samenwerken.

Historie

NorthC is een samenvoeging van de organisaties The Datacenter Group en NLDC. The Datacenter Group is ontstaan uit de hostingindustrie en NLDC uit de Telecomindustrie. Twee IT-bedrijven die de IT-markt en de behoefte van de klant snappen. Doordat we begin 2020 onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring hebben gebundeld, zijn we nu het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland. Onze krachtenbundeling geeft ons de mogelijkheid om nog meer te investeren in onze infrastructuur. Zo hebben wij in 2021 onze Region Connect Ring gelanceerd. Een ring die al onze regionale datacenters, via een zeer snel en redundant glasvezelnetwerk, met elkaar verbindt. Op deze wijze hebben onze klanten toegang tot verschillende ecosystemen vanuit iedere regio.

Inclusieve cultuur

NorthC gelooft in een inclusieve cultuur. Iedereen moet bij ons zichzelf kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. De menselijke maat is bij NorthC het uitgangspunt. Dankzij de diversiteit in ons team zijn wij in staat om creatiever en innovatiever te kijken naar oplossingen die bijdragen aan het gewenste serviceniveau richting onze klanten. Het is bij onze dienstverlening belangrijk dat we een werkruimte creëren waarin ruimte is voor verschillen en waar alle werknemers zich gewaardeerd voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

“We hebben datacenters verspreid over Nederland, Duitsland en Zwitserland. We zitten in de metropoolregio Amsterdam met vier datacenters, maar we opereren ook in de regio’s Rotterdam-Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen. In Zuid-Duitsland opereren we in de economisch sterke gebieden van Nürnberg en München. In Zwitserland zijn we present in de regio’s Bern, Basel en Zürich. Dit zorgt ervoor dat we altijd binnen handbereik zijn, zowel in afstand als in onze relatie met u. We spreken uw taal en voelen ons verbonden met de regionale identiteit. Wat nooit veranderd? Onze betrokkenheid. Want dat zijn we altijd. Voor 100%. Bij alles wat u doet.”

Alexandra Schless, Chief Executive Officer

Verantwoord maatschappelijk ondernemen

Bij NorthC vinden we het belangrijk om onze sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Dus zorgen we dat onze datacenters zo duurzaam mogelijk zijn. Zo maken we gebruik van 100% groene stroom. Maar we doen meer. Want bij verantwoordelijkheid nemen hoort dat we iets terugdoen voor de maatschappij. Ook als we daarvoor moeten investeren. In infrastructuur bijvoorbeeld. Zo verwarmen we met de warmte die we in onze datacenters produceren een kinderdagverblijf, een exportbedrijf in planten en een zwembad. En in Eindhoven de bedrijven op de High Tech Campus. Zijn we daarin uitzonderlijk? Misschien. Maar voor ons voelt het als vanzelfsprekend. We staan nu eenmaal graag midden in de maatschappij.

Duurzame datacenters