Het datacenter voor onderzoek en educatie

Voor onderwijsinstellingen en wetenschappelijke organisaties zijn de beschikbaarheid, veiligheid en continuïteit van data en systemen essentieel. Bovendien neemt de vraag naar veilige data storage en naar mogelijkheden voor high performance computing (HPC) steeds meer toe. Zaken die niet altijd eenvoudig te realiseren zijn binnen uw eigen interne datacenter.

Bekijk onze kennisblogs

Wat kan NorthC voor uw organisatie betekenen?

Als grootste regionale datacenterspecialist van Nederland biedt NorthC het fundament voor veilige data-opslag, -verwerking -en uitwisseling. Wij zijn er voor u wanneer u uw interne datacenter deels of volledig wilt uitbesteden of uitbreiden, of wanneer u een veilige uitwijklocatie zoekt. Maar ook wanneer u optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden die de cloud biedt voor educatie en onderzoek. Wij bieden:

  • Continue beschikbaarheid en redundantie: uw IT-systemen, data en applicaties altijd beschikbaar
  • Gestandaardiseerde en compliant omgeving: op Nederlandse bodem
  • Gelaagde beveiliging: optimale brand-, toegang- en inbraakbeveiliging
  • Betrouwbare connectiviteit: een groot ecosysteem aan cloud- en connectiviteitspartners. Veilige verbindingen in alle soorten en maten al voorhanden
  • Toegang tot digitale diensten via SURF en OCRE: veilig en snel vanuit het datacenter
  • Eigen Nederlandstalig Support Team: 24/7 bereikbaar
  • Geschikte omgeving voor high performance computing: flexibel en snel op te schalen
  • Duurzame oplossingen: we lopen voorop in duurzaamheid en hebben een voortrekkersrol als het gaat om circulair ondernemen

SURF en OCRE

Digitalisering en kennisdeling zijn belangrijke randvoorwaarden voor innovatie. Vanuit de datacenters van NorthC kunt u gemakkelijk en snel verbinding maken met tal van digitale (cloud)diensten en partners. Juist onderzoeks- en onderwijsinstellingen hebben diverse behoeften en er is niet één enkele cloudoplossing die in alles voorziet. Om uw organisatie optimaal te ondersteunen, faciliteren de NorthC datacenters ook veilige connectiviteit met de geïntegreerde data-, reken- en netwerkfaciliteiten van SURF (in onze locaties Almere, Delft en Groningen) en OCRE. Door dit te combineren met de kennis en expertise van onze eigen specialisten en die van onze partners, creëren wij voor u een veelzijdige en complete ICT-omgeving. Een omgeving die invulling geeft aan de vraag naar de beste en nieuwste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en innovatie.

In het hart van onderwijs en innovatie

Met 10 vestigingen in heel Nederland is er altijd een NorthC datacenter in de buurt. Onze datacenters zijn de thuisbasis voor diverse technische universiteiten en onderzoeksinstellingen. Bovendien zijn we aanwezig op twee belangrijke campussen: de High Tech Campus in Eindhoven en de TU Delft Campus. Verder bevinden we ons in de grote studentensteden: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Utrecht en Groningen. Wij helpen u ervoor te zorgen dat uw data altijd beschikbaar, toegankelijk en uitwisselbaar zijn. Daarbij zetten we op de campussen waar we gevestigd zijn ook sterk in op een nauwe samenwerking tussen onze klanten, IT-partners en andere bedrijven.

Bekijk al onze locaties

Bekijk onze blogs, artikelen en kennisdocumenten

Blog: Certificeringen: onze garantie voor kwaliteit

Het is een grote stap om de eigen IT-infrastructuur uit huis te plaatsen, in bijvoorbeeld een extern datacenter. Welke zekerheden heb je dan?

Whitepaper: Het datacenter als spil in de digitale transformatie van gemeenten

Deze whitepaper geeft een overzicht van de uitdagingen waar gemeenten mee te maken kunnen krijgen bij de digitale transformatie die zij doormaken.

Blog: Overstappen naar de cloud? Denk aan deze 5 stappen!

Bij veel organisaties ontbreekt de nodige kennis voor het maken van de juiste keuzes en dat kan zorgen voor problemen en voor hogere kosten.

Rapport: De impact van data gravity op IT

Dit rapport biedt u handvatten en aanbevelingen rond uw digitale transformatie, zodat u meer waarde haalt uit uw data om uw bedrijf te laten groeien.

Blog: Het regionale datacenter als connectiviteitshub

In veel gevallen is het vanuit latency- en kostenoogpunt niet wenselijk om data die lokaal worden verzameld naar een centrale cloud te brengen voor verdere verwerking.

Blog: Cloud first en data first: hoe verbind je de datasilo’s?

Er is een grote behoefte om data uit verschillende bronnen en in verschillende clouds in samenhang te analyseren. Maar hoe verbind je de data in die verschillende silo’s?

Data gravity: wat betekent dit voor uw datacenterkeuzes?

Nu datasets groeien en data steeds vaker real-time worden verwerkt, komen bedrijven voor nieuwe uitdagingen te staan.

Blog: Latency verlagen? Kies voor een edge datacenter

Organisaties moeten hun architectuur en infrastructuur nu al voorbereiden voor de komst van edge computing.

Meer weten?

Wilt u eens praten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Meer weten over onze diensten? Of een rondleiding aanvragen in een van onze datacenters? Neem contact met ons op.