Omdat de zorg aan uw patiënten voorop staat

Elke zorgorganisatie bevindt zich in een bepaalde fase van de digitale transformatie. In welke fase u zich ook bevindt, wij staan altijd voor u klaar. Of het nou gaat om het verhuizen van uw datacenter, het inrichten van een extra uitwijklocatie of uw vragen omtrent cloudoplossingen. Onze datacenters vormen een veilige thuishaven voor uw ICT-infrastructuur en samen met ons ecosysteem van partners helpen we u bij alle connectiviteit- en cloud-gerelateerde vraagstukken.

Bekijk onze whitepaper

Wat kan NorthC voor uw organisatie betekenen?

  • Continue beschikbaarheid en redundantie: uw systemen, data en toepassingen altijd beschikbaar
  • Compliant: gecertificeerde datacenters op Nederlandse bodem, waaronder NEN 7510*
  • Optimale beveiliging: optimale brand-, toegang- en inbraakbeveiliging
  • Betrouwbare connectiviteit: een groot ecosysteem aan cloud- en connectiviteitspartners. Verbindingen in alle soorten en maten al voorhanden
  • Eigen Nederlandstalig Support Team: 24/7 bereikbaar
  • U houdt zelf de controle over uw systemen en u heeft 24/7 toegang tot uw apparatuur

*De volgende locaties zijn NEN 7510 gecertificeerd: Aalsmeer, Almere, Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Oude Meer, Rotterdam Waalhaven en Rotterdam Zestienhoven

Tips en aanbevelingen bij de digitale transformatie in de zorg

Benieuwd naar alle voordelen van een extern datacenter voor uw organisatie? Bekijk onze whitepaper: Digitalisering in de zorg: outsourcen als stap naar de hybrid cloud. In deze whitepaper geven wij u een overzicht van de ontwikkelingen en uitdagingen waar zorgorganisaties voor staan op het gebied van digitale transformatie, de factoren die een rol spelen in keuzes rond toekomstige investeringen en de verschillende keuzeopties voor het datacenter. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden om uw beschikbaarheid te verhogen, kosten voorspelbaarder te maken en de veiligheid naar een hoger niveau te brengen?

Wat zorgklanten over NorthC zeggen:

CJ2 Hosting: Interesse voor regionale datacenterdiensten groeit

Steeds meer organisaties kiezen bewust voor een regionaal datacenter. Een regionaal datacenter dat beschikt over uitstekende uitwijklocaties en over goede verbindingen.

Flevoziekenhuis kiest voor samenwerking met regionaal datacenter

Het Flevoziekenhuis in Almere verzorgt een breed aanbod van specialistische ziekenhuiszorg. In samenwerking met het Amsterdam UMC en met zorgorganisaties in de eerste lijn, zoals huisartsen, brengt Flevoziekenhuis topzorg dichtbij de inwoners van Flevoland.

PinkRoccade Hosting Services stelt hoogste eisen aan cloudomgeving

Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatiebeveiliging staan voor PinkRoccade Hosting Services centraal in de dagelijkse dienstverlening aan zorgorganisaties.

“Onze zorgcommunicatie staat nu in een veilige omgeving”

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen.

Ons ecosysteem van IT-dienstverleners in de zorg

Naast dat wij gespecialiseerd zijn in het optimaal inrichten van uw datacenteromgeving, bieden wij vanuit onze datacenters ook snel en eenvoudig toegang tot tal van IT- en clouddienstverleners die zich specifiek richten op oplossingen voor de zorg. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een betrouwbare partij die een private cloud omgeving voor uw applicaties kan inrichten of wilt u zich ervan verzekeren dat uw kostbare data ook na een ransomware aanval onaangetast blijven? Wij koppelen u graag aan een geschikte partner. 

Bekijk onze blogs, artikelen en kennisdocumenten

Waarom het Flevoziekenhuis een deel van zijn IT onderbrengt in een extern datacenter

Het Flevoziekenhuis is een voorbeeld van een ziekenhuis waar voortdurend wordt gekeken hoe IT de zorg beter kan ondersteunen en/of ontlasten.

Ziekenhuizen moeten hun cyberweerbaarheid versterken. Maar hoe?

De gezondheidszorg is inmiddels het populairste doelwit voor cyberaanvallen, waarbij ransomware (gijzelsoftware) de grootste dreiging is. Hoe zorg je voor een goede backup- en restore strategie? En welke rol speelt het datacenter van uw organisatie hierin?

Hoe kan een externe datacenterpartner bijdragen aan de digitale transformatie in de zorg?

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Nederland staan voor grote uitdagingen en strategische keuzes rond hun zorgaanbod, de stijgende kosten en de voortschrijdende digitalisering van de zorg. Daarbij staan drie uitdagingen voorop.

10 redenen om het ziekenhuisdatacenter (deels) te outsourcen

Veel ziekenhuizen vertrouwen volledig op hun eigen, on-premises datacenter. De belangrijkste reden is dat de gegevens die door ziekenhuizen worden verwerkt, zeer privacygevoelige informatie bevatten.

Certificeringen: onze garantie voor kwaliteit

Het is een grote stap om de eigen IT-infrastructuur uit huis te plaatsen, in bijvoorbeeld een extern datacenter. Welke zekerheden heb je dan?

De groeiende databergen vragen om een andere aanpak van zorg-ICT

De volumes aan zorgdata die gegenereerd worden, nemen steeds sneller toe. De technologie rond het scannen en analyseren van medische beelden wordt bijvoorbeeld steeds geavanceerder en dat levert ook steeds grotere beeldbestanden op.

Ziekenhuis-ict is een specialisme, net als ziekenhuiszorg

Een optimaal functionerende en betrouwbare ict-omgeving is essentieel om patiënten de juiste zorg te bieden. Dit komt onder andere omdat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de continuïteit van de zorg.

Meer weten?

Wilt u eens praten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Meer weten over onze diensten? Of een rondleiding aanvragen in een van onze datacenters? Neem contact met ons op.