Datacenter Neurenberg

In 2021 heeft de NorthC Group twee datacenters van IP Exchange GmbH in Zuid-Duitsland overgenomen. Het datacenter in Neurenberg is strategisch gelegen op het bedrijventerrein Nürnberg – Feucht – Wendelstein, waar meer dan 60 bedrijven uit onder andere de logistiek, handel, productie, communicatie en robotica samenkomen. Benieuwd naar de specificaties van ons datacenter in Neurenberg? Download de factsheet.

Voordelen van het datacenter in Neurenberg

  • Gebouwd volgens de Tier 3 norm voor optimale veiligheid en beschikbaarheid
  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Redundant verbonden met ons datacenter in München
  • Toegang tot een groot scala aan clouddiensten- en providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging

Adresgegevens

Am Tower 5

90475 Neurenberg

Plan uw route

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Het datacenter als knooppunt

Het datacenter in Neurenberg is uiterst goed bereikbaar en ligt te midden van belangrijke kruisingen van snelwegen, zoals Stuttgart-Praag (A6), München-Berlijn (A9), Frankfurt-Regensburg (A3) en Neurenberg-Erlangen-Bamberg (A73). Ons datacenter faciliteert, naast een veilige plek voor uw IT-omgeving, ook de snelle en veilige data-uitwisseling, -opslag en -verwerking. De locatie in Neurenberg fungeert als een knooppunt waar datastromen vanuit verschillende locaties samen komen en biedt een perfecte plek voor uw hybride multi-cloud omgeving.

IP Exchange

In 2021 zijn de datacenters van IP Exchange, in München en Neurenberg, door de NorthC Group overgenomen. De datacenters bieden een sterk fundament voor IT-omgevingen van bedrijven in de zuid-Duitse regio Beieren. Naast colocatie- en connectiviteitsdiensten kunnen klanten profiteren van de managed services van IPX. Meer informatie over de managed services vindt u hier. Ook in Duitsland willen we verder bouwen aan een sterk regionaal netwerk van datacenters om te kunnen voorzien in de behoefte van bedrijven aan multi- hybride cloudoplossingen. Met een sterk platform aan regionale datacenters kunnen we u helpen om de IT-infrastructuur te optimaliseren en faciliteren we regionale ecosystemen waarin connectiviteitspartners, regionale bedrijven, overheden, zorginstellingen, cloud- & IT-providers en ondernemingen samen kunnen werken.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.