Van zorgeloze datacenter outsourcing tot hybride cloudoplossingen

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen:

Datacenter- en colocatie diensten

Datacenter- en colocatie diensten

Uw IT onderbrengen in een colocatie datacenter kan u veel voordelen opleveren. Met onze oplossingen kunnen we uw bedrijfscontinuïteit garanderen.

Connect­iviteit oplos­singen

Connect­iviteit oplos­singen

Bent u op zoek naar betrouwbare connectiviteit vanuit het datacenter? Wij bieden u optimale keuzevrijheid met tal van (inter)nationale carriers en netwerkproviders.

Cloud Connect mogelijkheden

Cloud Connect mogelijkheden

Vanuit ieder NorthC datacenter heeft u eenvoudig en snel toegang tot alle bekende public cloudproviders en een breed scala aan (inter)nationale private cloudproviders.

Region Connect Ring

Region Connect Ring

Onze Region Connect Ring verbindt al onze regionale datacenters met elkaar via een zeer snel en redundant glasvezelnetwerk. Hierdoor krijgt u in feite één virtueel datacenter tot uw beschikking.

De beschikbaarheid van uw ICT-omgeving is cruciaal. Fysieke en digitale beveiliging zijn belangrijker dan ooit. Wij helpen u om de bedrijfscontinuïteit te garanderen en faciliteren veilige data opslag, -verwerking, -uitwisseling en cloudconnectiviteit op Nederlandse bodem. NorthC biedt colocatie-, datacenterdiensten en connectiviteitsoplossingen voor kleine en grote ondernemingen, IT- en clouddienstverleners, maar ook voor zorginstellingen en overheids- en bestuursorganen. We doen dit in elke fase van de digitale transformatie. Wanneer u overweegt om uw interne datacenter uit te besteden, maar ook wanneer u in een transitie richting de cloud zit. Dit doen we niet alleen, maar samen met ons uitgebreide ecosysteem van carriers en IT- en cloudproviders in het datacenter. Op deze manier is het datacenter meer dan een veilige thuishaven voor uw IT-omgeving. Het vormt een connectiviteitshub met de buitenwereld.

Altijd een oplossing in de buurt

met 10 regionale datacenters

verspreid over Nederland.

Self Service Portal en Remote Hands-dienst

Als klant krijgt u toegang tot ons Self Service Portal. Hierin kunt u onder andere bestellingen plaatsen, rapportages bekijken en downloaden en toegang aanvragen tot onze datacenters. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze Remote Hands dienst. Soms zijn er werkzaamheden aan uw apparatuur nodig. Een hot-swappable hard disk of PDU vervangen, uw systemen opnieuw opstarten, patchkabels optimaliseren, nieuwe kabels aanleggen of apparatuur inbouwen, schouwen of uitbouwen. Met Remote Hands heeft u altijd professionele hulp op afstand. U plant de werkzaamheden via de Self Service Portal in en wij voeren deze uit.

Kantoorunits voor extra werkplekken

Heeft u extra werkplekken nodig? Dan kunnen we ook kantoorruimtes aan u verhuren. Professionele ruimtes waar uw medewerkers kunnen werken en u klanten kunt ontvangen. Alle units zijn minstens 15m² groot waardoor er meerdere werkplekken mogelijk zijn. Ook kunt u op aanvraag gebruikmaken van vergader- en presentatieruimtes, gezamenlijke koffie- en eetvoorzieningen. En omdat ons datacenter 24/7 open is, kunt u gebruikmaken van uw kantoor wanneer u dat wilt. Uiteraard hebben alleen geautoriseerde personen toegang tot de ruimte.

Wat onze klanten zeggen:

Flevoziekenhuis kiest voor samenwerking met regionaal datacenter

Het Flevoziekenhuis in Almere verzorgt een breed aanbod van specialistische ziekenhuiszorg. In samenwerking met het Amsterdam UMC en met zorgorganisaties in de eerste lijn, zoals huisartsen, brengt Flevoziekenhuis topzorg dichtbij de inwoners van Flevoland.

Datacenters NorthC cruciaal voor dienstverlening CBS

Het CBS maakt veelal gebruik van nieuwe technologieën, maar ook van diverse legacysystemen. Aan de basis van dit IT-landschap staat de datacenterdienstverlening van NorthC

PinkRoccade Hosting Services stelt hoogste eisen aan cloudomgeving

Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatiebeveiliging staan voor PinkRoccade Hosting Services centraal in de dagelijkse dienstverlening aan zorgorganisaties.

“NorthC bevordert de groei van ons bedrijf”

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen.

“NorthC waarborgt de kwaliteit van de hosting van de ICT-voorzieningen”

Om zich te kunnen richten op de kerntaak, zocht het GVB een partner die de datacenterhousing voor zijn rekening kon nemen. Die partner vond ze in NorthC.

“Het datacenter voldoet aan al onze wensen en eisen”

In het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wonen 1,2 miljoen mensen en er zijn 40.000 bedrijven en instellingen gevestigd. Delfland zorgt voor veiligheid door o.a. stevige duinen en dijken.

“Onze zorgcommunicatie staat nu in een veilige omgeving”

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen.

AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.