Datacenters Rotterdam- Den Haag

De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag heeft grote potentie om als Smart Digital Region voorop te lopen bij ontwikkelingen zoals het Internet of Things, 5G, de cloud en andere digitale innovaties. Dat vraagt om moderne datacenters. Benieuwd naar de specificaties van onze datacenters in deze regio? Download de factsheets.

The netherlands
Delft
Datacenter

Delft

Heertjeslaan 1
2629 JG Delft

Alle details
Rotterdam Waalhaven
Datacenter

Rotterdam 

Anthony Fokkerweg 40
3088 GG Rotterdam 

Alle details
Rotterdam Zestienhoven 1
Datacenter

Rotterdam

Tempelhof 5-11
3045 PV Rotterdam

Alle details

De Metropoolregio Rotterdam – Den Haag speelt een steeds grotere rol in de Nederlandse economie, die inmiddels al voor 60% datagedreven is. De bedrijvigheid is hier de afgelopen jaren harder gegroeid dan het landelijke gemiddelde. De regio heeft de ambitie om als Smart Digital Region voorop te lopen bij ontwikkelingen zoals het Internet of Things (IoT), 5G, Artificial Intelligence (AI) en andere digitale innovaties. Dat vraagt om een betrouwbare connectiviteitsplatform: het essentiële fundament van de digitale infrastructuur. Met een datacenter in uw regio, waar snelle en veilige verbindingen naar de belangrijkste cloud- en netwerkleveranciers geleverd kunnen worden, is het efficiënt en prettig zakendoen. NorthC is met drie datacenters – Delft, Rotterdam Waalhaven en Rotterdam Zestienhoven – sterk vertegenwoordigd in deze regio.

Metropoolregio Rotterdam-Den Haag als Smart Digital Region

Digitalisering en innovatie

De Port of Rotterdam speelt uiteraard een grote rol in de groei van deze regio. Rotterdam is niet alleen de grootste haven van Europa, maar wil ook het slimste, meest duurzame en best bereikbare logistieke knooppunt van de wereld worden. Digitalisering, innovatie en de energietransitie zijn daarbij belangrijke speerpunten. Die focus op digitalisering en innovatie straalt uit naar de hele regio en creëert nieuwe kansen voor ondernemingen van iedere grootte, in tal van industriesectoren. Dit zorgt voor een sterke groei in de hoeveelheid data die wordt gecreëerd, verzonden, opgeslagen en geanalyseerd. De verwachting is dan ook dat het datagebruik de komende tien jaar met maar liefst een factor 20 gaat toenemen. Deze ontwikkelingen betekenen dat uw onderneming een betrouwbare, flexibele én betaalbare ICT-infrastructuur in de buurt nodig heeft, die klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin ‘de cloud’ een centrale rol speelt en waarin alles draait om connectiviteit.

Connectiviteit Rotterdam-Den Haag

Connectiviteit is allesbepalend voor de digitale transformatie, de cloud, big data, het Internet of Things (IoT) en vrijwel alle andere facetten van de groeiende digitale economie in de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Ons datacenter in Delft ligt op een knooppunt van de belangrijkste glasvezelkabels in dit gebied. In dit datacenter heeft u de beschikking over de snelste en meest betrouwbare verbindingen met belangrijke internationale internetknooppunten, zoals de Rotterdam – The Hague Internet Exchange (R-iX), maar ook de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Met name de R-iX is voor deze regio een sterke speler en is een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld AMS-IX. R-iX heeft de ambitie om de tweede digitale mainport van Nederland te worden. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan de innovatieve slagkracht en toekomstbestendigheid van de regio Rotterdam – Den Haag.

“Om internationaal de concurrentie met stedelijke regio’s aan te kunnen, is het belangrijk dat de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en de Brainport Eindhoven nog beter met elkaar in verbinding staan. Zodat ze elkaar aanvullen en zich als één stedelijk netwerk positioneren”, valt te lezen in het adviesrapport ‘Regionale strategie voor datacenters in Zuid-Holland’ van de Taskforce Digitale Economie van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ).

NorthC voorziet in deze behoefte aan regionale connectiviteit. Onze datacenters in de regio Rotterdam – Den Haag zijn verbonden met ons datacenter in het midden van Brainport Eindhoven. Dit biedt u de mogelijkheid om een twin-datacenter in te richten, met real-time datareplicatie tussen de locaties. Omdat uw ICT-omgeving actief is op beide locaties, is een uptime van 100% mogelijk. Dit is ook mogelijk met onze datacenters in de regio Amsterdam, waarbij u tegelijkertijd profiteert van het feit dat daar meerdere high-speed netwerken bij elkaar komen (‘hyperconnectiviteit’).

Het is belangrijk dat de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en de Brainport Eindhoven nog beter met elkaar in verbinding staan.

Datasoevereiniteit regio Rotterdam

Met het toenemende gebruik van onlinediensten staat het thema ‘datasoevereiniteit’ steeds sterker in de belangstelling. Burgers en bedrijven realiseren zich meer en meer dat het essentieel is om controle te houden over waar en hoe data worden opgeslagen en gebruikt. De afgelopen tijd zijn er diverse gevallen geweest waarbij dit soort data zonder toestemming is gebruikt. Het recente besluit van het Europese Hof van Justitie om bestaande data-uitwisselingsverdrag Privacy Shield ongeldig te verklaren, versterkt deze discussie en de oproep tot datasoevereiniteit.

Voor bedrijven en andere organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen) is het dan ook zaak ervoor te zorgen dat data van Nederlandse organisaties en burgers binnen de EU of – nog beter – binnen Nederland worden verwerkt en opgeslagen. Dit betekent samenwerken met een Nederlandse datacenterpartij. Alleen dan heeft u de zekerheid dat u de volledige controle over uw data heeft en dat deze data ook daadwerkelijk in Nederland blijven.

Bent u op zoek naar een oplossing in de regio Zuid-Holland?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.