NorthC verbindt regionale datacenters via snelle Region Connect Ring

NorthC, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, verbindt haar tien regionale datacenters via snelle glasvezelverbindingen: de Region Connect Ring. Met deze breedbandverbinding worden de NorthC datacenters aan elkaar gekoppeld tot één landelijk ‘virtueel datacenter’. Dit betekent dat data, applicaties, verbindingen en diensten van ieder datacenter toegankelijk zijn voor klanten die in een of meer van de andere datacenters van NorthC in het land zitten. De aankondiging van de Region Connect Ring markeert tevens het voltooien van de integratie van de twee datacenterbedrijven NLDC en The Datacenter Group tot NorthC Datacenters, dat een jaar geleden op 17 februari 2020 werd geïntroduceerd.

“De realisatie van de Region Connect Ring is een zeer belangrijke stap voor NorthC. Het markeert een volgende fase in onze groeistrategie. De snelle digitalisering van de Nederlandse economie en het toenemende belang van ‘de regio’ in die digitale economie zorgt voor een groeiende vraag naar datacentercapaciteit in de buurt. Maar ook naar meer connectiviteit tussen datacenters in de verschillende regio’s in ons land. De Region Connect Ring is de oplossing voor organisaties die willen samenwerken met partners, zoals netwerk- of cloudproviders, die wellicht niet beschikbaar zijn in de eigen regio. Maar ook voor klanten met vestigingen op meerdere locaties, die op zoek zijn naar flexibele, betrouwbare en schaalbare verbindingen om data en applicaties snel en veilig te transporteren tussen deze locaties”, zegt Alexandra Schless, CEO bij NorthC. “Hiermee krijgen bijvoorbeeld klanten in onze datacenters in Eindhoven of Rotterdam toegang tot de diensten van zowel nationale als internationale carriers en cloudaanbieders in bijvoorbeeld ons datacenter in Almere.”

Flexibiliteit
Een van de kenmerken van digitale transformatie voor organisaties is het snel en flexibel reageren op marktontwikkelingen. Het cloud- en het as-a-servicemodel biedt organisaties daarvoor uitstekende mogelijkheden. Dezelfde flexibiliteit moet echter ook beschikbaar zijn in de infrastructuur en in de bandbreedtecapaciteit van de dataverbindingen. De Region Connect Ring biedt deze flexibiliteit. Omdat de verbinding volledig in eigen beheer is, zijn de responstijden kort: een nieuwe aansluiting is binnen enkele werkdagen gerealiseerd. En bij gebruik van meerdere multiservice poorten is zelfs een levertijd binnen enkele uren mogelijk. Zo kunnen organisaties altijd op volle snelheid zakendoen, groeien en opschalen wanneer dat nodig is.

Met de Region Connect Ring hebben klanten een kant-en-klare, snelle en schaalbare dataverbinding tot hun beschikking met een maximale datacapaciteit van 10Gbit/s.

Ook voor klanten met twee of meer datacenters voor backup- en redundantie is de Region Connect Ring een zeer betrouwbare oplossing om de beschikbaarheid en de consistentie van data en toepassingen te garanderen. Uiteraard stond bij het ontwerp van de Region Connect Ring niet alleen de breedbandcapaciteit centraal, maar ook de betrouwbaarheid en veiligheid van deze verbinding. Daarom is de hele ring redundant aangelegd, met een volledig gescheiden backuproute.

Uitgebreide informatie over de Region Connect Ring is te vinden in deze whitepaper.

 

Wilt u meer nieuws, tips en kennisupdates van ons ontvangen?

Aanmelden kennisupdates