NorthC Zwitserland en Phoenix Systems sluiten partnerschap voor AI-clouddiensten

Datacenterprovider NorthC Zwitserland, onderdeel van de Nederlandse NorthC Group, en de Zwitserse cloudprovider Phoenix Systems komen in Q1 2024 gezamenlijk met ‘AI-as-a-Service’ (AIaaS). Als onderdeel van deze strategische samenwerking opent Phoenix een nieuwe kvant Cloud Regio – het dienstenaanbod van Phoenix – in het NorthC datacenter in Basel, Zwitserland. Met deze stap wordt het voor organisaties aanzienlijk makkelijker om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van artificial intelligence (AI).

Met dit AIaaS-aanbod kunnen organisaties gebruikmaken van AI-functies zonder dat ze daarvoor eerst hun eigen AI-expertise of -infrastructuur te hoeven op te bouwen. Het AI-platform zal een breed scala aan bewezen use cases ondersteunen en de waarde voor klanten vergroten. Phoenix biedt hiervoor al kant-en-klare oplossingen die zonder complex maatwerk kunnen worden geïmplementeerd. Beide partners zien onder andere veel kansen voor de eerste publieke AI-cloud van dit type voor de farmaceutische en life sciences industrieën, voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor finance en andere gedigitaliseerde industrieën. Omdat Bazel een belangrijk centrum is in Zwitserland en Europa voor deze en aanverwante industrieën, is het regionale datacenter van NorthC de ideale locatie om dit nieuwe dienstenaanbod te hosten.

Zwitserland loopt voorop in AI en gegevensbescherming
Florian Nöll, Chief Executive Officer van Phoenix Systems, benadrukte het belang van deze strategische samenwerking: “Deze samenwerking is een belangrijke stap, niet alleen voor Phoenix Systems maar ook voor Zwitserland als innovatieland. We laten hiermee opnieuw zien dat Zwitserland voorop loopt in Europa, zonder concessies aan gegevensbescherming of internationale compatibiliteit. Voor Phoenix Systems is deze strategische samenwerking een belangrijke mijlpaal, omdat we hiermee ons aanbod op het gebied van digitale soevereiniteit verder kunnen uitbreiden. Tegelijkertijd behouden onze klanten met kritieke digitale infrastructuur de volledige controle over hun AI-projecten.”

Frank Zachmann, Managing Director DACH voor NorthC: “NorthC en Phoenix Systems vullen elkaar perfect aan: beide bedrijven leggen grote nadruk op het leveren van innovatieve oplossingen en duurzame en rendabele diensten aan klanten. Digitale soevereiniteit en lokale nabijheid zijn belangrijke aspecten voor beide partijen en het gezamenlijke aanbod tilt de mogelijkheden voor het aanbieden van digitale infrastructuur naar een nieuw niveau: in de datacenters van NorthC wordt de basis gelegd om het AI-landschap in Zwitserland op een duurzame manier vorm te geven. We zijn hier trots op en kijken uit naar de samenwerking met Phoenix en naar de mogelijkheid om deze dienst ook op andere locaties te introduceren.

Frank Zachmann, Managing Director DACH

Wilt u meer nieuws, tips en kennisupdates van ons ontvangen?

Aanmelden kennisupdates