“NorthC waarborgt de kwaliteit van de hosting van de ICT-voorzieningen”

Om zich te kunnen richten op de kerntaak, zocht het GVB een partner die de datacenterhousing voor zijn rekening kon nemen. Die partner vond ze in NorthC.

Ze zijn niet uit het Amsterdamse straatbeeld weg te denken: de metro, bus en trams van het GVB. Dagelijks reizen er duizenden toeristen, dagjesmensen en Amsterdammers naar hun eindbestemming. Het GVB probeert elke dag het drukke en ongeduldige verkeer snel en veilig zijn bestemming te laten bereiken. Om zich te kunnen richten op die kerntaak, zocht het GVB een partner die de datacenterhousing voor zijn rekening kon nemen. Die partner vond ze in NorthC.

Voor het GVB stond een renovatie en interne verhuizing op touw. Dé aanleiding om naar de datacenteromgeving te kijken. Gaan we alle interne datacenters centraliseren? Of is outsourcen beter? “Het heeft ruim een jaar geduurd voordat alle scenario’s uitgewerkt waren”, zegt Bas van Kan van TiMGroep, die als externe projectmanager de uithuizing in goede banen moest leiden. “Uiteindelijk was outsourcen het devies.”

Verhuizen naar een datacenter?

Download kosteloos onze whitepaper met praktische tips

Download

Oursourcen de oplossing

Tijdens het jaar van migratie ontdekte GVB dat de datacenterhousing eenvoudiger en betrouwbaarder kon. Het bedrijf koos daarom voor volledige outsourcing. Datacenterhousing is voor het GVB geen kerntaak. Gezien de grootte van het bedrag dat voor de kosten was berekend, moest het GVB Europees aanbesteden. Er werd een pakket aan eisen opgesteld met waaraan een datacenter moest voldoen. 24/7/365 support en bewaking, de benodigde ISO-certificeringen en minimaal Tier 3 waren een aantal van die eisen. Ook carrierneutraal was een vereiste. NorthC was één van de inschrijvers die aan alle eisen voldeed en won de aanbesteding.

Partner op alle fronten

Het GVB is erg blij met het partnership dat zij met NorthC aanging. Van Kan: “NorthC was tijdens het hele migratieproces proactief en zeer professioneel. De specialisten dachten mee over de opstelling van de servers, de bekabeling en de mogelijkheden om onze servers extra te beveiligen.”Een interessant detail is dat NorthC ver boven iedereen uitstak wat betreft duurzaamheid.“ Ook bij het GVB is duurzaamheid topprioriteit. In NorthC hebben we dus een goede partner gevonden.”

Flexibiliteit en schaalbaarheid

NorthC vergrootte door de outsourcing de flexibiliteit en de schaalbaarheid van het GVB. Van Kan: “Alles is schaalbaar: het aantal servers, de stroomvoorziening, de rackspace. Met de overstap kunnen we ons nu richten op onze kerntaak: het vervoeren van tienduizenden reizigers per dag in en rond Amsterdam. NorthC waarborgt de kwaliteit van de hosting van de ICT-voorzieningen.”

“NorthC stelde zich tijdens het migratieproces proactief en professioneel op. En ook nu nog is NorthC een sparringpartner die meedenkt over de toekomst.”

Bas van Kan van TiMGroep

Goede service en bereikbaarheid

De korte lijnen, de flexibele houding en de strenge ISO-normen die NorthC hanteert, vindt Van Kan positief, hoewel het beheer op afstand even wennen was. “Eigenlijk is het niet anders dan bij de oude locatie. We hoeven alleen naar het datacenter voor het bijplaatsen van servers of een update. En de locatie is voor ons goed bereikbaar. NorthC is bovendien een sparringpartner die meedenkt over de toekomst.”

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag