TransIP: de partij voor geavanceerde internetoplossingen

Een sterke focus op empowerment van klanten en medewerkers. Daarmee is TransIP een van de grootste hostingproviders van de Benelux geworden.

Een sterke focus op empowerment van klanten en medewerkers. Daarmee is TransIP een van de grootste hostingproviders van de Benelux geworden. Het bedrijf levert geavanceerde internetoplossingen om de IT-omgeving van klanten simpel en overzichtelijk te houden. En stuurt voortdurend op innovatie. TransIP zocht naar een datacenterpartij die snel kon meebewegen. De keuze viel al snel op NorthC. 

Voor TransIP zijn overzicht en autonomie leidend bij de ontwikkelingen van hun geavanceerde internetoplossingen. De technische professionals van TransIP bouwen alle systemen zelf. Zo waarborgen ze de betrouwbaarheid van de producten en kunnen ze snel innoveren. Want innovatie is belangrijk. Intern, maar ook extern. Want TransIP geeft zijn klanten ook graag die mogelijkheid. 

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag

Hoge eisen aan IT-infrastructuur 

TransIP ziet de vraag naar cloudsystemen stijgen en kijkt dus continu naar beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid van zijn cloudplatform. “De snelle veranderingen in de informatiebehoefte van organisaties stellen hoge eisen aan de aanwezige IT-infrastructuur”, vertelt Jeroen Hüpscher, Group CEO van TransIPKlanten zijn inmiddels gewend aan het gemak van de cloud en willen applicaties die eenvoudig te gebruiken zijn. Daarom maken we onze geavanceerde oplossingen makkelijk en overzichtelijk.  

Extra locatie voor risicospreiding 

Het serverpark waarop de diensten van TransIP draaien, staat al sinds 2007 bij NorthC in het datacenter in Amsterdam. Om de veiligheid en beschikbaarheid van de servers te garanderen, laat TransIP niets aan het toeval over. Dus staan de racks in beveiligde ruimtes, zijn ze voorzien van twee gescheiden stroomvoorzieningen en is ook het netwerk redundant uitgevoerd. TransIP vond één datacenter onvoldoende voor de huisvesting van de IT-apparatuur. Hüpscher: “De data van onze klanten moeten altijd en overal beschikbaar zijn. Dat is cruciaal. Maar naast risicospreiding en productontwikkeling was de mogelijkheid voor onze klanten om loadbalancing in te zetten een derde reden om op zoek te gaan naar een extra locatie.

Na een gedegen selectietraject, kwam TransIP uit bij zijn huidige dienstverlener, NorthCHüpscher: “Risicospreiding kan ook betekenen dat je bij meerdere datacenterexploitanten colocatiediensten afneemt. Maar het Delftse datacenter van NorthC voldeed aan alle eisen die we stelden aan onze tweede locatie. Het datacenter moest genoeg transitconnectiviteit bieden en beide locaties moesten eenvoudig te koppelen zijn. Het datacenter in Delft ligt in de buurt van Amsterdam. Zo kunnen de twee datacenters zo optimaal mogelijk werken.  

Ruimte voor creativiteit en innovatie 

TransIP vindt het herhaaldelijk uitvoeren van handmatige taken zonde van de tijd. Dus automatiseert het bedrijf zoveel mogelijkZo ontstaat er ruimte voor creativiteit en innovatie. Belangrijk, want het bedrijf is altijd bezig met nieuwe dingen en zoekt voortdurend naar manieren om de beschikbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid van internetdiensten verder te verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is HA-IP; een highly available IPv4- en IPv6-adres waarmee elk gewenst TCP-verkeer wordt doorgestuurd naar een VPS naar keuze. Met HA-IP is het mogelijk om razendsnel over te schakelen naar een andere server. Daardoor is de VPS nooit meer het single point of failure in het systeem van een klantOok daarom past de keuze voor een redundant datacenter goed“Hiermee gaan we nóg een stap verder in het leveren van hoge beschikbaarheid. Klanten kunnen nu niet alleen razendsnel tussen twee VPS’en schakelen, maar hebben twee separate datacenters tot hun beschikking.” 

Wij willen voor onze
klanten het allerbeste
en die mentaliteit zit ook
in het DNA van
NorthC.

Jeroen Hüpscher, Group CEO van TransIP

Volledig redundant 

Met de twindatacenteroplossing van NorthC biedt TransIP zijn klanten maximale zekerheid. De Tier-3-datacenters in Delft en Amsterdam zijn ingericht om de komende jaren te voldoen aan de eisen voor veiligheid en compliancy. De datacenters zijn onderling gekoppeld met een 100G WDM-glasvezelringEn ook alle netwerkcomponenten, koeling en stroominstallaties zijn redundant uitgevoerd. Valt de ene route uit, dan vangt de andere route het verkeer op. Zonder onderbreking. 

 

Gezamenlijke mentaliteit 

Hüpscher kijkt tevreden terug op de migratie. “Samen met NorthC stelden we een migratieplan op. Zij hebben ervaring met dit soort uitbreidingen. Dat gaf veel vertrouwen.” Ook roemt Hüpscher de flexibiliteit van het datacenter. “De digitale groei zal de komende jaren doorzetten. Dus heb je schaalbare datacentercapaciteit nodig. Wij willen voor onze klanten het allerbeste. Die mentaliteit zit ook in het DNA van NorthC. De afgelopen elf jaar is er dan ook echt een partnerschap ontstaan. 

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag