Giant ICT: dé managed service provider die dicht bij de klant staat

ICT begint niet bij techniek, maar bij mensen. Met die visie levert Giant ICT technologie-as-a-service aan bedrijven voor wie ICT een belangrijke randvoorwaarde is, maar die er niet teveel tijd aan kwijt willen zijn. Het partnership met NorthC is hierin cruciaal.

Giant ICT is onderdeel van de Klaver Giant Groep, een groep van acht bedrijven die verschillende specialismen hebben in de techniek. Of het nu gaat om elektrotechniek, gebouwautomatisering, klimaattechniek, zonne-energie of ICT, klanten die kwaliteit, duurzaamheid en innovatie belangrijk vinden, kunnen terecht bij het Noord-Hollandse bedrijf. Binnen dit brede palet is Giant ICT de managed service provider op het gebied van ICT.

Verhuizen naar een datacenter?

Download kosteloos onze whitepaper met praktische tips

Download

De techniek wordt steeds complexer

Maarten Reus, commercieel directeur bij Giant ICT, zegt: “Ik vind ontzorgen een verschrikkelijk lelijk woord, maar het is wel wat we doen. ICT is voor vrijwel iedere organisatie een randvoorwaarde geworden. Maar het is niet hun core business. De techniek wordt steeds complexer, het is onverantwoord om vandaag de dag nog een server in een bezemkast neer te zetten. Wij nemen onze klanten alle zorgen over hun ICT uit handen.”

Ecosysteem van specialisten

Dat doet Giant ICT in een ecosysteem van andere specialisten op dit gebied: netwerkleveranciers, cloudproviders en uiteraard ook datacenters. Reus: “Wij maken samen met de klant technische en strategische keuzes: welke applicaties houden we in een private cloud? Welke nemen we af uit de public cloud? Welke uptime is nodig voor welke applicaties? Vervolgens doen wij zaken met onze partners om hier technische invulling aan te geven.” Het datacenter vormt hierin de basis. Giant ICT bouwt zoveel mogelijk garanties in om ervoor te zorgen dat de systemen van klanten niet onverwacht uitvallen. Daarom is het bedrijf een jaar of zes geleden gaan samenwerken met NorthC. Reus: “Zij hanteren dezelfde visie als wij: innovatie, kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijker dan prijs. NorthC is toekomstgericht. Ze blijven investeren in hun omgeving, waardoor de kwaliteit hoog is en blijft.”

Partnermodel zorgt voor maximale flexibiliteit

Giant ICT en NorthC hanteren het partnermodel: Giant ICT geeft klanten advies in welk datacenter ze hun ICT-omgeving het best kunnen onderbrengen, maar ze gaan er zelf niet tussen zitten. Reus: “We zouden natuurlijk een ‘Giant private cloud’ kunnen bouwen in één van de NorthC datacenters, maar dat hebben andere partijen al gedaan. Onze klanten zijn gebaat bij flexibiliteit: voor de ene klant is de datacenterlocatie heel belangrijk, voor de ander de mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en de derde wil een hele goede integratie met bepaalde public cloud providers zoals AWS of Azure. We zijn veel flexibeler als we daarbij een keus kunnen maken uit de tien datacenterlocaties van NorthC dan wanneer we klanten dwingend voorschrijven om gebruik te maken van onze eigen omgeving in een specifiek datacenter. Bovendien, klanten zijn niet gek. Die begrijpen heel goed dat wij samenwerken in een ecosysteem. Het is voor hen veel transparanter als ze rechtstreeks zakendoen met de bedrijven uit dat ecosysteem. Het beheer van die hele omgeving kunnen ze vervolgens bij ons neerleggen.”

“We zijn veel flexibeler als we een keus kunnen maken uit de tien datacenterlocaties van NorthC dan wanneer we klanten dwingend voorschrijven om gebruik te maken van onze eigen omgeving in een specifiek datacenter.”

Maarten Reus, commercieel directeur bij Giant ICT

Verschillende selectiecriteria

Bij het advies over een datacenterlocatie speelt de aanwezigheid van ecosysteempartners een belangrijke rol, zoals de aanwezigheid van bedrijven met een specifieke expertise, maar ook de connectiviteitseisen die een klant stelt en de beschikbaarheidsvereisten: is er een uitwijkdatacenter vereist of zelfs redundantie in de vorm van een twin datacenter? “Want iedere situatie is anders. Door het partnermodel dat we hebben met NorthC kunnen we klanten heel gericht adviseren over het model en de locatie(s) die het best bij hun behoeften passen.”

Reus weet dat bij NorthC de basis op orde is: fysieke beveiliging, logische beveiliging, brandbeveiliging, temperatuur en luchtvochtigheid. Dat dit belangrijk is lijkt wellicht een open deur, maar toch ziet Reus dat er nog altijd organisaties zijn die zich er niet bewust van zijn. “Bij nieuwe klanten treffen we toch nog wel eens situaties aan dat ze in een datacenter zitten dat eigenlijk niet voldoet aan de minimale eisen op dit gebied. Zo hebben we onlangs een klant naar NorthC gemigreerd omdat in het oude datacenter de temperatuur en luchtvochtigheid stelselmatig te hoog waren. Dat vergroot uiteraard de kans op uitval en het verkort de levensduur van apparatuur. Die klant had echter geen idee, want het werd voorheen nooit gemeten.”

Mensen maken het verschil

Hoe goed de datacenters van NorthC ook scoren op deze gebieden, het is voor Reus niet doorslaggevend. “Nee, het allerbelangrijkst is uiteindelijk de snelheid en het gemak waarmee je iemand aan de telefoon krijgt die jou kan helpen bij een specifieke technische uitdaging. Ik zou niet snel zakendoen met een datacenter waar ik een vraag inschiet in een systeem, een ticket krijg en maar moet afwachten wanneer het antwoord volgt. Wij hanteren richting onze klanten een customer intimacy-benadering. Dan kun je alleen volhouden als onze leveranciers op dezelfde manier met ons omgaan. Als er onverwacht downtime is bellen klanten immers met ons, ook al ligt het probleem bij een van onze ecosysteempartners. In de zes jaar dat wij met NorthC werken zijn we hierin nog nooit teleurgesteld. Als er iets aan de hand is krijgen we snel toegang tot de juiste mensen zodat het probleem zo snel mogelijk wordt verholpen. Zoals wij het verlengstuk zijn van onze klanten, zo is NorthC het verlengstuk van onze organisatie. Zij helpen ons bij het leveren van betrouwbare ICT-diensten aan onze klanten.”