Helden van de digitale infrastructuur: Trans-iX

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat iedereen zich moet aanpassen aan een nieuwe realiteit. Naast de vele uitdagingen waar wij allemaal mee te maken hebben, ontstaan ook nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden om elkaar te helpen. NorthC zet in deze serie klanten in de spotlight die er met nieuwe initiatieven, buiten hun normale dienstverlening om, voor zorgen dat Nederland digitaal verbonden wordt en blijft. Deze week de managed service provider Trans-iX.

Trans-iX: een schappelijke digitale huisbaas die op alle fronten meedenkt

Trans-iX is een managed service provider voor bedrijven tot 600 werkplekken. De klantengroep is breed, van transportbedrijven en zorgorganisaties tot reisbureaus en ZZP-ers. Diederik Wennekes is eigenaar van Trans-iX. Voor veel van de klanten van zijn vijftien medewerkers tellende bedrijf is de wereld flink veranderd na 12 maart, de dag waarop de intelligente lock-down werd aangekondigd.

Behoeften in iedere markt anders

Diederik: “Gelukkig kwam onze bedrijfscontinuïteit niet in gevaar. We konden onze energie meteen steken in het bellen van al onze klanten met de vraag: waar loop je nu tegenaan en waar kunnen wij je mee helpen? De uitdaging ligt in ieder bedrijf anders.” Een boekhoudkantoor heeft hulp nodig bij het opzetten van VPN-connecties vanaf huis. Voor een sportschool of een fysiotherapiepraktijk is thuiswerken niet relevant. Het behouden van engagement van sporters of patiënten wel. “Dat zijn mensen die ze normaal gesproken iedere week zien, maar nu niet. Een aantal organisaties hebben we geholpen met het opzetten van videolessen en online instructies.”

Voor het non-profit initiatief Air-wave.org – een aantal Nederlandse anesthesiologen die met hulp van enkele bedrijven en universiteiten een manier hebben gevonden om snorkelmaskers om te bouwen tot beademingsmasker – host Trans-iX een webcluster en Office. Tegelijkertijd ligt in de reis- en evenementenbranche momenteel alles volledig stil. Diederik: “In die sector bestaat onze ondersteuning uit heel andere dingen. Wij zullen als digitale huisbaas bijvoorbeeld niet meteen de huur innen, maar geven je respijt.”

Helpen waar we kunnen

Het motto van Trans-iX was altijd al: doen wat we zeggen en helpen waar we kunnen. Die mindset is nu belangrijker dan ooit, ziet Diederik. Hij merkt dat het belrondje direct aan het begin van de intelligente lock-down ervoor heeft gezorgd dat klanten ook echt de telefoon grijpen als ze een vraag hebben. Ook al ligt die vraag misschien strikt genomen misschien net iets buiten de dienstverlening door Trans-iX. “Natuurlijk, wij zijn een technologiebedrijf. Maar die technologie gebruik je om dingen voor elkaar te krijgen, het is een hulpmiddel. Het is nu voor IT-bedrijven belangrijker dan ooit om te kijken naar wat je voor elkaar wilt betekenen. Om uit de technologie te stappen, naast je klanten te gaan staan en hen te vragen: waar kan ik je bij helpen?”