Datacenters in de regio Amsterdam

De ‘Digitale hub van Nederland’ en de ‘digital gateway naar Europa’. Zo mag de Metropoolregio Amsterdam zich zonder meer noemen. Nergens anders in ons land vindt er zo veel digitale economische activiteit plaats. Benieuwd naar de specificaties van onze datacenters in deze regio? Download de factsheets.

The netherlands
Aalsmeer
Datacenter

Aalsmeer

Lakenblekerstraat 13
1431 GE Aalsmeer

Alle details
Almere
Datacenter

Almere

Rondebeltweg 62
1329 BG Almere

Alle details
Amsterdam
Datacenter

Amsterdam

Kabelweg 48a
1014 BB Amsterdam

Alle details
Oude Meer
Datacenter

Oude Meer

Fokker Logistics Park, Gebouw 59 Fokkerweg 300
1438 AN Oude Meer

Alle details

Amsterdam kent een van de grootste concentraties van datacenters ter wereld en biedt ongekende connectiviteit. Het bekende internetknooppunt AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is het digitale boegbeeld van de regio en is één van de grootste internethubs ter wereld. De regio strekt zich uit van IJmuiden tot Almere en van Purmerend tot de Haarlemmermeer. Met vier onderling verbonden multi-tenant datacenters in dit gebied staat NorthC klaar om u daarbij te ondersteunen.

De digitale hub van Nederland

Connectiviteit in Amsterdam

De ligging van onze regionale datacenters in en rond Amsterdam betekent dat wij een unieke connectiviteitspositie hebben die onze klanten duidelijke voordelen biedt. AMS-IX is een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld en is dé digital gateway naar Europa, met ruim 850 aangesloten netwerken. Dit houdt in dat klanten via onze datacenters kunnen rekenen op de snelst mogelijke verbindingen naar de hele wereld. Daarnaast zijn de NorthC datacenters in deze regio onderling met elkaar verbonden. Hiermee ontstaat als het ware één groot, virtueel datacenter met nodes in Amsterdam, Aalsmeer, Oude Meer en Almere.

Twin-oplossing in Amsterdam

Deze connectiviteit tussen onze datacenters in de metropoolregio Amsterdam via Metro Connect biedt extra zekerheid. Zo is het mogelijk om een ‘twin-oplossing’ in te richten tussen een van de datacenters in Amsterdam en Almere. Op beide locaties worden identieke omgevingen ingericht die voortdurend gesynchroniseerd worden. Mocht één van beide locaties om wat voor reden dan ook uitvallen, neemt de twin-locatie alle taken naadloos over. Zo bent u ervan verzekerd dat uw bedrijfstoepassingen en diensten altijd beschikbaar zijn. De combinatie van twee datacenters biedt ook geografische redundantie. Ons land is opgedeeld in een groot aantal, van elkaar gescheiden, dijkringen. Overstroomt één dijkringgebied, dan zijn de overige gebieden veilig. Amsterdam en Almere liggen in twee verschillende dijkringgebieden. Met een twin-oplossing in onze regionale datacenters is uw data altijd beschikbaar.

De Metropoolregio Amsterdam bruist van bedrijvigheid: de luchthaven Schiphol, de haven van Amsterdam, de bloemenveiling in Aalsmeer en de vele andere bedrijven gevestigd in de Haarlemmermeer en Almere. Vrijwel alle bedrijven en organisaties zijn bezig met hun digitale transformatie. Snelle ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI), Internet of Things (IoT), blockchain, 5G en andere innovaties bieden ongekende kansen en groeimogelijkheden. Die positie van Amsterdam als ICT-hub wordt versterkt door de uitstekende digitale infrastructuur, die tot de beste ter wereld behoort. Daarnaast zorgt het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU ervoor dat meer grote bedrijven kiezen voor de Metropoolregio Amsterdam als vestigingslocatie voor het hoofdkantoor. Daarmee groeit de economische positie en fungeert deze regio steeds meer als digital gateway naar Europa. Al deze digitale activiteit vraagt om een betrouwbare, flexibele én betaalbare ICT-infrastructuur die klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin de cloud een centrale rol speelt en waarin alles draait om connectiviteit.

Al deze digitale activiteit vraagt om een betrouwbare, flexibele én betaalbare ICT-infrastructuur die klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin ‘de cloud’ een centrale rol speelt en waarin alles draait om connectiviteit.

Hybride Cloud

In de digitale transformatie waar bedrijven zich nu middenin bevinden, speelt connectiviteit een hoofdrol. Er is een ongekend aanbod aan publieke clouddiensten, maar voor veel organisaties zijn veiligheid en maatwerk belangrijke eisen die beter te realiseren zijn binnen een private cloud. Een hybride omgeving met een combinatie van public en private clouddiensten kan hiervoor de beste oplossing zijn. Dit vraagt om snelle, makkelijke en vooral betrouwbare connectiviteit tussen de verschillende aanbieders van cloud – en netwerkdiensten. Die connectiviteit is precies waar NorthC zich mee onderscheidt. Wij bieden u vanuit onze datacenters verbindingen naar nationale en internationale cloudaanbieders zoals IBM Cloud, Open Telekom Cloud van T-Systems, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud en nog vele andere.

Duurzame datacenters

Duurzaamheid en energieverbruik zijn belangrijke factoren voor ieder datacenter. NorthC heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo hebben we onder andere gekozen voor 100% groene stroom uit windenergie van Nederlandse en Europese bronnen. Daarnaast hebben zonnepanelen geplaatst op ons datacenter in Aalsmeer en passen we in dit datacenter warmte-uitwisseling toe. Samen met de gemeente Aalsmeer en regionale bedrijven, hebben we in 2019 de Energy Hub Aalsmeer opgezet. Daarmee wordt de restwarmte van ons datacenter gebruikt om een school, een sportcentrum en de kassen van een exporteur van planten te verwarmen. Op onze beurt krijgen wij koude terug om onze datazalen te koelen, zodat daarvoor minder energie nodig is. Door middel van dergelijke samenwerkingsinitiatieven dragen wij bij aan een duurzame samenleving.

Bent u op zoek naar een oplossing in Noord-Holland?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.