Datacenter in Eindhoven

NorthC heeft een datacenter op de High Tech Campus Eindhoven, waar bedrijven hetzelfde doel voor ogen hebben: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen.

The netherlands
Eindhoven 1
Datacenter

Eindhoven

High Tech Campus 53
5656 AG Eindhoven

Alle details
Eindhoven 2
Datacenter

Eindhoven

De Schakel 35
5651 GH Eindhoven

Alle details

Brainport Eindhoven is, naast de haven van Rotterdam en Schiphol, door het kabinet erkend als één van de drie Nederlandse ‘mainports’. Deze positie heeft een enorme uitwerking op Eindhoven en op heel Noord-Brabant. NorthC heeft een datacenter op de High Tech Campus Eindhoven, waar bedrijven hetzelfde doel voor ogen hebben: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen. Multinationals zoals Philips, NXP, Intel, het MKB, onderzoeksinstituten, servicebedrijven en technostarters werken hier samen aan de technologieën en producten van morgen.
Deze hightech activiteit vraagt om een deskundige datacenterpartner die thuis is in de regio, die de juiste partijen bij elkaar brengt en connectiviteit biedt met belangrijke cloud providers en netwerkleveranciers binnen de regio én met de grote internetknooppunten rond Rotterdam en Amsterdam.
Het recente besluit van het Europese Hof van Justitie om bestaande data-uitwisselingsverdrag Privacy Shield ongeldig te verklaren, versterkt deze discussie en de oproep tot datasoevereiniteit.

De slimste vierkante kilometer van Nederland.

Toegangspoort

Het NorthC datacenter is strategisch gelegen op de High Tech Campus Eindhoven, een gebied dat bekend staat als ‘de slimste vierkante kilometer van Nederland’. Bedrijven en instellingen in dit gebied en daar omheen hebben daarmee een extern datacenter en connectiviteitshub tot hun beschikking, dat de toegangspoort vormt tot de rest van Nederland, Europa en de wereld. Ons datacenter in Eindhoven is ook één van de meest betrouwbare van Nederland. Het is een van de eerste datacenters in Nederland die gebouwd is volgens de Tier 4 norm van Uptime Institute. Dit betekent dat ons datacenter de allerhoogste mate van beschikbaarheid biedt, zodat de continuïteit van uw bedrijf altijd verzekerd is.

Uw cloud in Brabant

Brainport Eindhoven, met de High Tech Campus als kloppend hart, is een broedplaats van economische activiteiten en innovaties, met een sterke focus op tech en IT. Hierdoor is de metropoolregio Eindhoven één van de snelst groeiende economische regio’s in Nederland. Digitale transformatie en gebruik van de cloud staan daarbij voorop, zowel voor multinationals als voor het MKB. Er is inmiddels een compleet ecosysteem ontstaan dat lokale ondernemingen helpt bij het realiseren van hun strategische doelstellingen. Gezien het toenemende belang van datagedreven ondernemen groeit de provincie Brabant uit tot een belangrijke cloud- en connectiviteitshub. Juist daarom is het zaak om op deze gebieden samen te werken met een deskundige datacenterpartij, met snelle digitale verbindingen met de rest van het land. Kennis van de regio en de lokale markt maken daarbij het verschil, terwijl het met een regionale partner in de nabijheid van uw onderneming ook snel en prettig schakelen is.

Als grootste regionale datacenterprovider van Nederland werken we natuurlijk samen met internationale spelers. Maar wij gaan ook juist de samenwerking aan met regionale en lokale spelers, zoals bijvoorbeeld BRE. Dit betekent dat wij totaaloplossingen kunnen bieden aan klanten uit deze regio, met de spelers die zij kennen en vertrouwen. Zo stimuleren we mede de regionale economie rond Eindhoven en in de rest van Brabant.

Uiteraard zoeken ondernemingen in deze regio ook aansluiting met de rest van het land. Dit kan gaan om connectiviteit met de grote digitale regio’s rond Amsterdam en Rotterdam, waar ook de belangrijke internetknooppunten Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en Rotterdam Internet Exchange (R-IX) zitten. Maar het kan ook verbindingen betreffen met vestigingen of met belangrijke partners of leveranciers elders in het land. Onze Region Connect Ring verbindt onze regionale datacenters met elkaar tot één groot virtueel datacentrum. Daarmee heeft u bijvoorbeeld directe en snelle toegang tot carriers en cloud partners die in een ander datacenter van NorthC zitten.

Wij kunnen totaaloplossingen bieden aan klanten uit de regio, met de spelers die zij kennen en vertrouwen.

Gebouwd volgens Tier 4-norm

Het datacenter van NorthC in Eindhoven is gebouwd volgens de internationale Tier 4-norm. Dit is de hoogst haalbare norm voor datacenters op het gebied van continuïteit en beschikbaarheid. De meeste datacenters in ons land voldoen aan de Tier 3 norm. Deze kwalificatie betekent dat ieder onderdeel van de kritische infrastructuur en de verdeelpaden voor stroom en koeling verwijderd of uitgeschakeld kunnen worden – voor onderhoud, reparatie of vervanging – zonder dat dit de operaties van een datacenter verstoort. Tier 4 gaat een stap verder en eist dat alle onderdelen van Tier 3 ‘fault tolerant’ zijn. Dit betekent dat zelfs in het geval van onverwachte gebeurtenissen en incidenten het datacenter zonder enige onderbreking blijft doordraaien.

Duurzaam datacenter Eindhoven

Duurzaamheid en energieverbruik zijn belangrijke factoren voor ieder datacenter. NorthC doet er alles aan om ervoor te zorgen dat onze datacenters zo duurzaam mogelijk zijn en zeer efficiënt omgaan met energie. Zo is het datacenter in Eindhoven een van de eerste datacenters ter wereld dat is gebouwd volgens het ‘cradle-to-cradle’ principe. Dit betekent dat bij de materiaalkeuze is gedacht aan de restwaarde en hergebruik. Ook is bij de bouw rekening gehouden met de mogelijkheid om het gebouw in de toekomst voor andere functiedoeleinden in te zetten. Verder is dit gebouw ‘BREAAM Excellent’ gecertificeerd en draait het op 100% duurzaam opgewekte stroom. Alle restwarmte van dit datacenter leveren wij via een ondergrondse warmtering aan de gebouwen op de High Tech Campus. In ruil voor die warmte krijgen we koude terug, dat wordt gebruikt voor de koeling van het datacenter. Omdat andere partijen op de High Tech Campus hierdoor hun eigen CO2-emissie verlagen, is dit per saldo een CO2-negatief datacenter.

Bent u op zoek naar een oplossing in de regio Noord-Brabant?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding.