Datacenter Groningen

Datacenter Groningen bestaat uit twee datacenters. Onze nieuwste locatie (Groningen 2) is het eerste datacenter in Europa met noodstroom op basis van groene waterstof (H2) brandstofcellen. Benieuwd naar de specificaties van datacenter Groningen?

Datacenter Groningen. De voordelen voor u:

  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerk providers
  • Datacenter Groningen biedt verbinding met belangrijke internetknooppunten zoals de AMS-IX
  • Verbonden met alle andere datacenters van NorthC
  • Toegang tot een groot aantal nationale en internationale clouddiensten en -providers
  • 24/7/365 on-site beveiliging
  • Een dedicated Site Manager voor al uw (operationele) vragen

Adresgegevens

Liverpoolweg 10

9744 TW Groningen

Plan uw route

Onze partners in datacenter Groningen

Met datacenter Groningen faciliteren we de groeiende vraag naar betrouwbare dataopslag en connectiviteit in het noorden van ons land. Daarbij bieden wij u optimale keuzevrijheid en de flexibiliteit die u nodig heeft, bijvoorbeeld op het gebied van netwerk en cloud providers. Benieuwd welke partners in ons datacenter Groningen aanwezig zijn?

Voor organisaties in deze regio bieden onze diensten en partners het juiste fundament voor hun digitale transformatie. Het maakt dit datacenter tot een sterk verbindend element tussen aanbieders en gebruikers van digitale diensten.

Wilt u een goede vergelijking kunnen maken tussen verschillende locaties of bent u benieuwd of ons datacenter voldoet aan uw wensen en eisen? Bekijk alle specificaties van datacenter Groningen:

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Onderling verbonden

Datacenter Groningen is middels onze Region Connect Ring verbonden met alle andere locaties van NorthC in heel Nederland. Hierdoor wordt maximale flexibiliteit geboden. U kunt bijvoorbeeld een twin-datacenter oplossing inrichten, met real-time datareplicatie tussen verschillende datacenters. Doordat u twee locaties tot uw beschikking heeft, is een uptime van 100% haalbaar. Cruciaal voor uw bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft u vanuit het datacenter in Groningen ook toegang tot diensten van partijen die aanwezig zijn in de andere datacenters van NorthC. Het is een digitale toegangspoort tot de rest van Nederland en de wereld.

Fundament voor uw hybrid cloud omgeving

Met snelle dataverbindingen en een breed aanbod aan IT partners, cloud providers en netwerk providers is datacenter Groningen het fundament voor uw hybride cloud. De applicaties en data die u in uw eigen private cloud wilt houden, draaien veilig in ons datacenter. Daar zorgen we voor optimale, schaalbare koppelingen met uw publieke cloud omgeving(en). Zo profiteert u van het beste van twee werelden, waarbij uw publieke en private cloud omgevingen effectief met elkaar geïntegreerd kunnen worden.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.