Datacenters Münchenstein - Basel

NorthC Group heeft drie datacenters in Zwitserland. Twee van deze datacenters liggen in Münchenstein, op een steenworp afstand van Basel. Datacenter Münchenstein 1 is een state-of-the-art datacenter en uitermate geschikt voor high density omgevingen. Ons andere datacenter, Münchenstein 2, is de perfecte back-up locatie voor Münchenstein 1.

Bekijk al onze datacenters

Datacenters Münchenstein. De voordelen voor u:

  • Gebouwd volgens de Tier 3 norm voor optimale veiligheid en beschikbaarheid
  • Stroomvoorziening ingericht volgens de Tier 4 norm voor 99,999% beschikbaarheid
  • Geschikt voor high density computing omgevingen, tot 25 kW per rack
  • De datacenters in Münchenstein zijn redundant verbonden met ons datacenter in Biel
  • Een connectiviteitshub met een groot aantal (inter)nationale netwerkproviders en -diensten
  • Toegang tot vele cloudproviders, waaronder Microsoft Azure (Express Route), AWS en Google Cloud
  • 24/7/365 on-site beveiliging van uw IT-omgeving.

Adresgegevens

Weidenstrasse 13 & 41

4142 Münchenstein

Plan uw route

Uw data in een veilige omgeving

Onze certificeringen waarborgen en tonen de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening aan.

Energie-efficiëntie en restwarmte

De datacenters in Münchenstein zijn gebouwd volgens de modernste energie-efficiëntienormen. De datacenters draaien op 100% groene energie, door middel van waterkracht. De opgewekte warmte uit onze datacenters wordt bovendien opnieuw ingezet. De omliggende panden worden namelijk verwarmd met de restwarmte uit de datacenters. Verder maken het lokale warmtenet en bedrijven in de omgeving gebruik van onze restwarmte. Ook onze noodstroomvoorzieningen verwarmen we met de restwarmte uit de datacenters.

Overname datacenters Netrics

In 2022 zijn de datacenters van het Zwitserse Netrics, in Biel/Bienne en Münchenstein, door de NorthC Group overgenomen. Met deze overname breiden we ons groeiende netwerk van regionale datacenters in Noordwest-Europa verder uit en kunnen we u ook bedienen wanneer u in Zwitserland actief bent. Als NorthC willen we voorzien in de groeiende vraag naar regionale IT-oplossingen met een internationaal bereik. Onze datacenters bieden u een sterk en veilig fundament voor uw IT-omgeving met toegang tot een groot ecosysteem van regionale, nationale en internationale cloud- en netwerkproviders. Onze datacenters in Zwitserland zijn onderling met elkaar verbonden via een high-speed backbone glasvezelnetwerk en hebben een sterke positie rond de regio’s Basel en Biel-Bern. Het datacenter in Münchenstein ligt op enkele minuten van het stadscentrum van Basel, vlakbij het drielandenpunt tussen Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Onze locatie is goed te bereiken en ligt op slechts 600 meter van het treinstation en op ca. 2 km van de belangrijkste hoofdwegen. De internationale luchthaven Basel-Mulhouse ligt op 20 minuten met de auto of trein.

Onze connectivitypartners in de datacenters in Münchenstein

Vanuit onze datacenters in Münchenstein kunt u direct connecteren met de belangrijkste internetknooppunten, waaronder de SwissIX, en heeft u de beschikking over high-speed dataverbindingen met de rest van de wereld. Dit combineren wij met een breed aanbod aan nationale en internationale cloudproviders en andere ITpartners. Een greep uit onze connectiviteitspartners in datacenter Basel: Swisscom, UPC, Sunrise, Quickline AG, Netrics, Energie Service Biel, Gas&Com en SFN Swiss FibreNet.

Advies nodig voor uw situatie?

We vertellen u graag meer tijdens een persoonlijke rondleiding. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.