De pagina wordt geladen...

NorthC ontwikkelt zich tot hybrid cloud partner

NorthC beschikt over tien datacenterlocaties in Nederland, zowel in de randstad als daarbuiten. Deze landelijke dekking geeft ons de mogelijkheid een gecentraliseerd landelijk dekkend netwerk van datacenters aan te bieden. Dit biedt verschillende voordelen.

NorthC beschikt over tien datacenterlocaties in Nederland, zowel in de randstad als daarbuiten. Deze landelijke dekking geeft ons de mogelijkheid een gecentraliseerd landelijk dekkend netwerk van datacenters aan te bieden. Dit biedt verschillende voordelen.

Tien locaties, één virtueel datacenter

Het belangrijkste is dat NorthC gecentraliseerd datacenterdiensten vanuit een landelijk dekkend netwerk kan leveren. Virtueel vormen de tien locaties één groot datacenter. Klanten kunnen daardoor eenvoudig twee of meerdere locaties aan elkaar koppelen. Ze kunnen via een VLAN-verbinding diensten afnemen van alle tien de locaties. Daarnaast is het veel gemakkelijker om diensten af te nemen van derde partijen die al in een van deze tien datacenters aanwezig zijn.

Een primair en een uitwijkdatacenter dichtbij

NorthC breidt momenteel sterk uit in de regio. We beschikken op dit moment over tien locaties in Nederland, in en buiten de randstad. Dit betekent dat er niet alleen altijd een primair datacenter dicht in de buurt van onze klanten zit, maar er vrijwel altijd ook een uitwijklocatie relatief dichtbij is. Voor klanten die kiezen voor een active-active opstelling is nabijheid van het tweede datacenter uiteraard een voorwaarde. Mocht NorthC geen eigen datacenter dicht genoeg in de buurt kunnen bieden, dan leggen we een verbinding naar het datacenter dat de klant heeft geselecteerd.

Nog eenvoudiger op- en afschalen

Een virtuele datacenterpool bestaande uit tien locaties betekent ook dat NorthC nog beter dan voorheen kan voorzien in de vraag naar tijdelijke capaciteit. Doordat de tien datacenters onderling capaciteit kunnen uitwisselen, kunnen we nog grotere (piek)belastingen aan. We worden dus flexibeler en deze flexibiliteit geven we door aan onze klanten. Het is nog makkelijker geworden capaciteit af te nemen voor tijdelijke piekbelastingen en deze capaciteit direct weer uit te schakelen zodra het niet meer nodig is. Eenvoudig op- en afschalen geldt niet alleen voor rekenkracht, maar ook voor storage.

Publieke en private cloud diensten integreren

Door het landelijk dekkend netwerk van datacenters wordt het voor klanten nog makkelijker om gebruik te maken van de publieke en private cloud. NorthC levert immers niet alleen colocatie, we zijn ook huisbaas van aanbieders van publieke en private clouddiensten. We werken samen met alle bekende public cloudproviders waaronder Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud en IBM Cloud. Door de tien datacenters te verbinden wordt het nog makkelijker om diensten van deze partijen aan onze colocatieklanten door te leveren. Zo kunnen onze klanten vanuit one single point of contact het volledige hybride cloudlandschap via NorthC afnemen.

Consultancy

NorthC levert naast algemeen projectmanagement ook gespecialiseerde cloud consultancydiensten. Omdat we zowel colocatie bieden als private en public cloud diensten, is NorthC als geen ander in staat om onafhankelijk en neutraal advies te geven over de best passende route naar de (hybrid) cloud. Wij fungeren als sparring partner als het gaat om de ‘journey to the cloud’ en kunnen bedrijven in alle fases van die reis begeleiden.

Beschikbaarheid en veiligheid

Veiligheid en beschikbaarheid zijn belangrijke criteria bij de keuze voor het juiste datacenter. NorthC werkt samen met tal van VPN-aanbieders, die hun diensten via onze datacenters aanbieden. Daarnaast behoren tot onze partners ook partijen die DDoS-aanvallen herkennen nog voordat bedrijven er last van krijgen. Dat betekent dat klanten deze DDoS-mitigation diensten eenvoudig bij deze aanbieders kunnen afnemen.

Hulp bij migratie naar ons datacenter

Natuurlijk blijft NorthC investeren in de goed gewaardeerde migratiedienstverlening. Bij migreren komt immers meer kijken dan racks verhuizen. Wij nemen alle zorgen uit handen, reduceren risico’s en kosten en verhogen efficiency en veiligheid. Wij weten dat data goud is, wij gaan daar uiterst behoedzaam mee om.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u van de voordelen van onze toegenomen flexibiliteit kunt genieten? Eén van onze consultants komt graag langs om samen met u te bekijken hoe we u nog beter van dienst kunnen zijn.