NorthC ontwikkelt zich tot hybrid cloud partner

De snelle digitalisering van de Nederlandse economie en het toenemende belang van ‘de regio’ in die digitale economie leidt tot een groeiende vraag naar datacenters. Maar ook naar meer connectiviteit tussen datacenters en koppelingen met verschillende cloudomgevingen. NorthC geeft hier invulling aan.

NorthC beschikt over tien datacenterlocaties in Nederland, zowel in de randstad als daarbuiten. De ‘Region Connect Ring’ verbindt de regionale datacenters van NorthC met elkaar via een zeer snelle en redundante verbinding. Dit biedt verschillende voordelen.

 

Tien locaties, één virtueel datacenter

Via ons inter-datacenter netwerk vormen de locaties virtueel één groot datacenter. Klanten kunnen daardoor eenvoudig twee of meerdere locaties aan elkaar koppelen, via een snel en redundant glasvezelnetwerk. Daarnaast is het veel gemakkelijker om diensten af te nemen van derde partijen die al in één van deze tien datacenters aanwezig zijn. Hiermee is de Region Connect Ring een oplossing voor organisaties die samenwerken met partners, klanten en leveranciers uit andere regio’s. En ook voor klanten met vestigingen op meerdere locaties kan de ring uitkomst bieden.

 

Een primair en een uitwijkdatacenter dichtbij

Met tien locaties verspreid over het land zijn we altijd dichtbij. Dit betekent dat er niet alleen een primair datacenter in de buurt van onze klanten aanwezig is, maar er meestal ook een uitwijklocatie dichtbij is. Dit maakt het mogelijk om een twin-datacenter oplossing in te richten binnen de regio. Voor klanten die kiezen voor een active-active opstelling is nabijheid van het tweede datacenter een voorwaarde.

 

Public en private clouddiensten integreren

Door het landelijk dekkend netwerk van datacenters is het voor klanten nog makkelijker om gebruik te maken van de public cloud en deze omgevingen te koppelen aan de eigen omgeving in het datacenter. NorthC levert immers niet alleen datacenterdiensten, onze datacenters vormen ook een connectiviteitshub waar aanbieders van public en private clouddiensten samenkomen. Vanuit onze datacenters is het mogelijk om eenvoudig te verbinden met de grote public cloudproviders, waaronder Microsoft, Amazon, Google en IBM. Daarnaast profiteren klanten van een (inter)nationaal ecosysteem aan private cloudaanbieders. Ongeacht in welke datacenterlocatie de klant zich bevindt. Op deze wijze vervult het datacenter een belangrijke faciliterende rol voor hybride en multi-cloud omgevingen.

 

Meer flexibiliteit

Een virtuele datacenterpool, bestaande uit meerdere locaties, betekent ook dat we nog beter kunnen voorzien in de vraag naar extra capaciteit en flexibiliteit. Organisaties moeten steeds sneller kunnen reageren op actuele marktontwikkelingen. De cloud en het ‘as-a-servicemodel’ bieden daarvoor goede mogelijkheden. Dezelfde flexibiliteit moet ook beschikbaar zijn in de infrastructuur en in de bandbreedte van de verbindingen. De Region Connect Ring biedt dit. De responstijden zijn zeer kort. Zo is een nieuwe aansluiting binnen enkele werkdagen gerealiseerd.

 

Beschikbaarheid en veiligheid

Veiligheid en beschikbaarheid zijn belangrijke criteria bij de keuze voor het juiste datacenter. Als datacenterspecialist zijn wij expert in de fysieke beveiliging van de IT-omgeving. Daarnaast beschikken we over verschillende certificeringen die de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening borgt en aantoont. Ook aan digitale beveiliging kunnen we invulling geven, dankzij ons partnernetwerk. NorthC werkt samen met tal van security-partijen, die hun diensten via onze datacenters aanbieden. Zoals partijen die DDoS-aanvallen herkennen nog voordat bedrijven er last van krijgen. Onze klanten kunnen dit soort DDoS-mitigation diensten eenvoudig bij deze aanbieders afnemen.

 

Sparringpartner

Omdat we zowel datacenterdiensten als een compleet ecosysteem aan cloud- en netwerkproviders aanbieden, is NorthC in staat om onafhankelijk en neutraal advies te geven over de best passende route naar de (hybrid) cloud. Samen met ons ecosysteem aan partners kunnen wij fungeren als sparringpartner als het gaat om de ‘journey to the cloud’. Dit alles begint bij een gedegen inventarisatie van uw applicatielandschap. Bent u benieuwd welke afwegingen u moet maken bij een overstap richting de cloud? Bekijk dan ook onze blog: Overstappen naar de cloud? Denk aan deze 5 stappen!

Benieuwd hoe we u verder kunnen helpen bij het inrichten van uw cloud- en datacenterlandschap? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Wilt u meer tips, nieuws en kennisupdates van ons ontvangen?

Aanmelden kennisupdates