NorthC zet Europese expansie door met vierde datacenter in Zwitserland

NorthC Group zet zijn expansie in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) door met de overname van een datacenter in Winterthur (nabij Zürich). Hiermee komt het aantal NorthC datacenters in Zwitserland op vier, na de overname van drie datacenters van Netrics, in april 2022. Deze overname is een volgende stap in NorthC’s groeistrategie voor de Benelux en de DACH-regio, nadat het bedrijf in september 2021 de internationale uitbreiding inzette met de overname van twee datacenters in Duitsland. Ook in Nederland blijft NorthC uitbreiden, onder andere met een tweede datacenter in Eindhoven, dat momenteel wordt gebouwd en in het voorjaar van 2024 operationeel wordt.

Kyndryl Switzerland GmbH, onderdeel van de Kyndryl Group, een van ’s werelds grootste aanbieders van ICT-infrastructuurdiensten, heeft een Managed Service Agreement gesloten voor colocatiediensten in het datacenter in Winterthur. Kyndryl wordt daarmee de eerste klant van NorthC in dit datacenter. Daarnaast zal NorthC het datacenter in Winterthur openstellen voor andere klanten in de regio.

Alexandra Schless, CEO van NorthC Group: “Met deze nieuwe locatie breiden we onze activiteiten in Europa verder uit. Dit wordt het 17e NorthC datacenter. Het bevindt zich in een belangrijke groeimarkt in Zwitserland: de regio Zürich. We zien een voortdurend toenemende behoefte aan digitalisering binnen ondernemingen en publieke organisaties, wat de vraag naar datacenterdiensten stimuleert. Net als in onze andere datacenters in Nederland, Duitsland en Zwitserland zullen we in de regio Zürich een ecosysteem van regionale IT-partners opbouwen om lokale bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Natuurlijk brengen we ook onze belangrijkste NorthC-waarden naar dit datacenter, zoals onze focus op duurzaamheid en op nauwe, persoonlijke klantrelaties.”

Het datacenter in Winterthur is een belangrijk knooppunt voor datacommunicatie in de regio. Er is een breed scala aan belangrijke telecomaanbieders aanwezig in de faciliteit. Het datacenter heeft momenteel een IT-capaciteit van 1,8MW, met verdere uitbreidingsmogelijkheden om aan de groeiende vraag te voldoen.

NorthC zal dit datacenter tevens verbinden met de drie andere datacenters van NorthC in Zwitserland, die zich bevinden in Münchenstein (regio Basel) en Biel (regio Bern).

Alexandra Schless, CEO NorthC

Wilt u meer nieuws, tips en kennisupdates van ons ontvangen?

Aanmelden kennisupdates