Workshop NEN 7510 voor zorginstellingen

Worstel je met de NEN 7510-certificering? Je bent niet de enige. CJ2 en NorthC organiseren daarom op donderdag 28 september een praktijkgerichte workshop, vol met bruikbare inzichten van experts. Ontvang persoonlijk advies, stel je vragen en versterk je IT-leveranciersbeheer. Neem de controle over de bescherming van patiëntgegevens en zet jouw instelling voorop. Doe je mee? Schrijf je dan nu in!

Wat is NEN 7510?

NEN 7510 is een certificeringsnorm waarbij zorginstellingen de vereiste beveiligingsmaatregelen moeten implementeren om patiëntgegevens te beschermen. Sinds de invoering van de AVG op 25 mei 2018 is er al aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van privacy. Desondanks blijft het aantal incidenten waarbij persoonsgegevens worden gelekt hoog. Veel zorginstellingen hebben moeite met de implementatie van de NEN7510-norm, terwijl deze norm veel voordelen kan bieden voor de organisatie.

Praktijkgerichte workshop

Om die reden organiseren CJ2 en NorthC een praktijkgerichte workshop voor zorginstellingen. Tijdens deze workshop zal Cees van de Wens, auteur van het ‘Handboek NEN 7510’ en expert op het gebied van informatiebeveiliging, handige tips en tricks delen om te beginnen (of te verbeteren) met NEN7510. Daarnaast zullen Daan Posthuma (NorthC) en Leontien Hamminga (CJ2) een workshop geven over het controleren van de IT-toeleveringsketen. Waar moet een zorginstelling op letten bij het uitbesteden van IT aan externe partijen? Hoe leg je afspraken met leveranciers vast?

Persoonlijk advies over jouw organisatie

Stel je vragen over NEN 7510 aan de juiste experts tijdens een gratis lunch, workshop en netwerkborrel. Ontvang persoonlijk advies voor jouw organisatie op basis van praktijkgerichte voorbeelden tijdens de workshop. Bovendien gaan we aan de slag met opdrachten, zodat je een beter beeld krijgt van de implementatie. Mocht je na de workshop nog vragen hebben, dan staan wij als regionale partners altijd klaar om extra ondersteuning te bieden.

Programma 28 september

12:00 – 13:00 Inloop, netwerken & lunch in het restaurant

13:00 – 13:15 Welkomstwoord van CJ2 / NorthC in Classroom 0.2

13:15 – 14:15  Groep A: Break-out sessie met Cees van der Wens

13:15 – 14:15 Groep B: Break-out sessie met CJ2/NorthC

Korte pauze, wisselen van break-out sessies

14:30 – 15:30 Groep B: Break-out sessie met Cees van der Wens

14:30 – 15:30 Groep A: Break-out sessie met CJ2/NorthC

Korte pauze, verplaatsen naar het restaurant

16:00 – 17:00 Netwerken, borrel, hapjes en afsluiting

Aanmelden:

Vul het formulier in om u in te schrijven voor de workshop NEN 7510 voor zorginstellingen. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar. 

Tips & nieuws over datacenters, dataopslag en andere ICT-uitdagingen ontvangen?

Meer weten hoe we met uw privacy omgaan? Lees onze privacyverklaring.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sprekers en specialisten

Cees van der Wens
NEN 7510 Specialist
Audit en Advies

Cees van der Wens studeerde Industriële Automatisering aan de Hogeschool Utrecht. Vanuit zijn rol als Lead Auditor heeft de auteur tientallen certificatie-audits uitgevoerd bij een breed scala van organisaties. Als consultant heeft hij evenzoveel organisaties geholpen met het verkrijgen van het NEN 7510- of ISO/IEC 27001-certificaat.

Daan Posthuma
Director Operations
NorthC

Daan Posthuma is sinds 2013 in dienst bij NorthC en heeft in die periode verschillende functies bekleedt, waaronder enkele jaren als compliance manager. In zijn loopbaan heeft hij onder andere de implementatie van de NEN 7510 en de PCI DSS begeleidt en ook in zijn huidige rol als Director Operations Nederland is hij verantwoordelijk voor het onderhouden en verder uitbouwen van het managementsysteem.

Leontien Hamminga
Security Officer
CJ2 Hosting

Leontien Hamminga werkt sinds 2018 als Security Officer bij CJ2 Hosting BV in Groningen. Gedurende deze jaren heeft ze, in samenwerking met het securityteam, ervoor gezorgd dat er een goed functionerend managementsysteem is opgezet voor ISO 27001 en NEN 7510. Met een praktische en eenvoudige aanpak wil ze andere regionale partijen helpen bij de implementatie.

Locatiegegevens

The Social Hub Groningen

Boterdiep 9

9712 LH in Groningen
Plan uw route

Parkeren

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage Boterdiep. Na afloop van de workshop kun je een uitrijkaart aanvragen bij de organisatie.

Ingangen van de parkeergarage kun je vinden bij:

Boterdiep 45, 9712 LJ Groningen

Bloemsingel 10, 9713 KA Groningen