“NorthC bevordert de groei van ons bedrijf”

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen.

Van klassieke IT-leverancier tot full service IT-dienstverlener. ACA IT-Solutions ontwikkelde zich in de loop van zijn 36-jarig bestaan volop. Eén van de zaken die het Eindhovense bedrijf aanbiedt, is een breed palet aan cloud oplossingen. Een belangrijk onderdeel van het portfolio. Daarom koos ACA IT-Solutions voor de datacenterdiensten van NorthC.

“Ons bedrijf is bijna 40 jaar geleden voortgekomen uit de interne IT-activiteiten van een accountantskantoor”, blikt Geert Rademakers, directeur ACA IT-Solutions, terug. “Accountants waren gewend om de ordner met papieren onder de arm mee te nemen naar de klant, maar langzamerhand kwamen daar pc’s voor in de plaats. In eerste instantie alleen voor eigen gebruik. Dat evolueerde. Steeds vaker boden we ook software en administratieve automatiseringsondersteuning bij klanten aan.”

“Uiteindelijk besloten we om er in 1983 een autonoom IT-bedrijf van te maken. Zo konden we de wensen van externe klanten beter invullen.” In de afgelopen decennia liet ACA IT-Solutions de administratieve softwarediensten gefaseerd achter zich en ontwikkelde het bedrijf zich tot de hoogwaardige IT-dienstverlener die het nu is. Met als kroon op het werk de benoeming tot beste IT-bedrijf van Nederland door Dutch IT-Channel in 2018.

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag

Breed aanbod IT-diensten

Tegenwoordig is ACA IT-Solutions als system integrator en hosting provider de IT-partner van bedrijven en instanties. Met opdrachtgevers in alle mogelijke branches. Rademakers: “Wij zijn inderdaad een brede ICT-partner die aan de kant van de klant staat. We bespreken met de klant zijn behoeften, werkwijze en toekomstplannen. Vervolgens bepalen we, natuurlijk in overleg, welke oplossing hier het beste bij past. Al jaren is er een verschuiving naar de cloud. Sinds 2010 biedt ACA IT-Solutions een reeks aan hostingdiensten.”

Selectie datacenter partner

Medio 2015 besloot ACA IT-Solutions om de primaire en secundaire datacenters te herevalueren. Rademakers: “Wij voorzagen dat onze hostingdiensten steeds belangrijker zouden worden en kwamen tot de conclusie dat de toenmalige datacenter partner daar niet aan kon voldoen. Daarom zijn wij een selectieprocedure gestart, waar vier mogelijke datacenter partners uit voortvloeiden. Bovenaan ons wensenlijstje stond (en staat) een duidelijke toekomstvisie, regionale binding met Eindhoven en goede glasvezelconnectiviteit. Uiteindelijk kozen we eind 2015 voor NLDC, wat na een fusie is overgegaan in NorthC, en diens hoogwaardige datacenter op de High Tech Campus dat is gebouwd volgens de Tier 4 norm in Eindhoven.”

Rademakers: “Vaak wordt de vergelijking gemaakt tussen ICT op locatie en werken in de cloud. Zo zwart-wit is het niet. Er zijn oneindig veel tussenvormen, verzameld in het containerbegrip hybride. Een deel van onze klantenset werkt volledig in onze private cloud. Maar we bieden ook tal van diensten die passen binnen de hybride aanpak. En die is echt klant specifiek. Denk aan diensten als data replicatie, colocatie, managed disaster recovery, workspace oplossingen, maar bijvoorbeeld ook aan Office365.”

Vlekkeloze migratie

Volgens Rademakers waren er diverse doorslaggevende redenen om voor NorthC (destijds NLDC) te kiezen. “Het cement van het Eindhovense NorthC datacenter was weliswaar nog maar net droog, maar toen al zagen wij dat het een professionele organisatie was. Gedegen procedures, prima connectiviteitsopties, een goede cradle to cradle-filosofie én de nodige certificeringen. Op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt NorthC voorop en dat spreekt ons (en onze opdrachtgevers) zeker aan. Dat geldt ook voor de fysieke locatie op het terrein van de High Tech Campus. Als je daar rondloopt voel je de vooruitstrevendheid op het vlak van hightech. Last but not least is de organisatie achter het datacenter flexibel en dynamisch.”

Begin 2016 startte ACA IT-Solutions de migratie van het oude datacenter naar NorthC. “Eerst hebben wij gezorgd voor eigen, redundante, darkfiber verbindingen tussen het oude en het nieuwe datacenter. Dat stelde ons in staat om in slechts twee weken ‘over te gaan’, zonder dat onze klanten er iets van merkten. De migratie verliep vlekkeloos, inclusief het tot stand brengen van de acht kilometer lange, directe glasvezelverbinding.”

“Op het vlak van Maatschappelijk

Verantwoord Ondernemen loopt NorthC voorop

en dat spreekt ons zeker aan

Geert Rademakers, directeur ACA IT-Solutions

Corridor

ACA IT-Solutions neemt bij het Eindhovense datacenter van NorthC een zogenoemde ‘corridor’ af: een gang gevuld met racks waarin diverse servers, netwerkapparatuur en opslaghardware zijn ondergebracht. Rademakers: “Daar draaien de primaire cloud-omgevingen van onze klanten. Met redundante connectiviteit via onze eigen glasring die via darkfiber verbindingen in het datacenter binnenkomen. De secundaire backup systemen draaien in een ander datacenter. Ook bieden wij hier colocatie-diensten aan voor opdrachtgevers die bijvoorbeeld een ICT-omgeving op de eigen bedrijfslocatie hebben.”

‘Mooie bloem’

Drie jaar later is Geert Rademakers nog steeds erg tevreden met de datacenter diensten van NorthC. “Zij doen wat je van ze verwacht. Het is gewoon goed, met een hoge mate van betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Dat verwachten onze klanten en daar speelt NorthC een belangrijke rol in. Zij bieden ons ook de flexibiliteit die wij nodig hebben. Wij hebben dan ook geen klassieke leverancier-klant relatie, maar meer een partnerschap met NorthC. Mét een robuuste langetermijnvisie. Kort samengevat is NorthC een mooie bloem in de kale weide van Nederlandse datacenters.”