AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.

Als belangrijkste internetknooppunt van de wereld is het voor de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) essentieel om stevig verankerd te zijn in het Nederlandse datacenter ecosysteem. Het is immers dé digital gateway naar Europa. Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Voor AMS-IX was een samenwerking met NorthC dan ook niet meer dan een logische keuze.

Waar voorheen vooral internet- en netwerk serviceproviders, hosting- en cloudproviders en grote contentleveranciers gebruikmaakten van het internetknooppunt, ziet AMS-IX de laatste jaren ook andere type klanten aansluiten. “Datastromen groeien nog steeds snel en de digitalisering van het bedrijfsleven neemt steeds meer toe”, vertelt Aleksandar Mitrov, Head of Product bij AMS-IX. “Daardoor is er onverminderd veel vraag naar colocatie. Dat komt ook door de garanties op bedrijfscontinuïteit en de efficiëntievoordelen van colocatie.”

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag

Geautomatiseerd delivery model

Mitrov vervolgt: “Bedrijven en organisaties hebben een grotere behoefte aan data-uitwisseling. Netwerken en netwerkfuncties moeten flexibeler en eenvoudiger worden. We hebben daarom veel energie gestoken in het ontwikkelen van een geautomatiseerd delivery model gebaseerd op software defined networking en network function virtualization. Deze technieken zorgen ervoor dat verbindingen tussen datacenters, (public) clouds en on-premise omgevingen geautomatiseerd, nagenoeg on demand, redundant en zeer flexibel opgezet kunnen worden.”

AMS-IX EasyAccess en NorthC

De toenemende datavolumes leiden er ook toe dat schaalbaarheid en veiligheid een hogere prioriteit hebben. Mitrov: “Verbindingen via het publieke internet voldoen vaak niet meer. De eisen voor beschikbare bandbreedtes én veiligheid worden hoger. Veel bedrijfsdata is gevoelig. Via publieke internetverbindingen is er geen absolute garantie dat er niemand meekijkt. Daarom kiezen steeds meer bedrijven en organisaties voor een directe verbinding via een internetknooppunt. Denk bijvoorbeeld aan een private VLAN. Bovendien willen ze de capaciteit van die verbinding kunnen op- en afschalen. Daarom hebben we in het voorjaar van 2018 een nieuwe dienst gelanceerd: EasyAccess. Met deze dienst kunnen klanten van NorthC direct aansluiten op AMS-IX.”

Regionale hotspots als springplank

Het is belangrijk dat AMS-IX aanwezig is in de datacenters van NorthC”, stelt Mitrov. “Wij willen zoveel mogelijk bedrijven en organisaties bereiken en hen een gebruiksvriendelijke, neutrale manier bieden om connectiviteit af te nemen. Door de aanwezigheid in de datacenters van NorthC, beslaan we meteen een groot deel van Nederland. NorthC heeft meerdere regionale hotspots én een stevige aanwezigheid in de metropoolregio Amsterdam. Het gevarieerde klantportfolio van NorthC zorgt er ook voor dat we interconnects met een heel divers palet aan regionale dienstverleners kunnen bieden. De hotspots van NorthC zijn voor bedrijven digitale springplanken naar de rest van Nederland én de wereld. We zijn er trots op daaraan bij te dragen.”

“Door de aanwezigheid
in de datacenters van
NorthC, beslaan we meteen
een groot deel van Nederland”

Aleksandar Mitrov, AMS-IX