“Het datacenter voldoet aan al onze wensen en eisen”

In het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wonen 1,2 miljoen mensen en er zijn 40.000 bedrijven en instellingen gevestigd. Delfland zorgt voor veiligheid door o.a. stevige duinen en dijken.

In het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wonen 1,2 miljoen mensen en er zijn 40.000 bedrijven en instellingen gevestigd. Delfland zorgt voor veiligheid door stevige duinen en dijken, voor droge voeten dankzij gemalen en een goed functionerend watersysteem. Daarbij is Delfland sterk afhankelijk van IT. Toen Delfland in 2012 de ICT-omgeving wilde outsourcen, vond ze in NorthC een betrouwbare partner.

Het watersysteem van Delfland zorgt voor een goede waterkwaliteit in sloten en vaarten en regelt de reiniging van het afvalwater. Goed werkende ICT is essentieel voor de bedrijfsprocessen die zorgen dat het waterschap deze taken goed en veilig kan uitoefenen. Delfland moet zo’n tweehonderd gemalen, zeven dagen per week, 24 uur per dag op afstand kunnen aansturen. Delflandse dijkinspecteurs brengen op locatie de conditie van meer dan zevenhonderd kilometer dijk in kaart met hun iPad. Op de afvalwaterzuivering monitoren slimme procesautomatiseringssystemen het zuiveringsproces.

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag

Behoefte aan nieuwe ICT-omgeving

“Delfland bestaat al 725 jaar”, zegt Marc van Uunen, ICT-coördinator bij het Hoogheemraadschap. “Dat is een respectabele leeftijd. Gelukkig zijn we altijd met de tijd meegegaan. Ook op het gebied van automatisering en digitalisering. Mijn team zet regelmatig alle ICT-wensen van de organisatie op een rijtje. In 2012 concludeerden we dat wij door de ambities van de mensen uit het primaire proces, behoefte hadden aan een geheel nieuwe ICT-omgeving.”

State-of-the-art-datacenter

Het datacenter van het waterschap stond in het historische hoofdkantoor aan de Oude Delft. Van Uunen: “Een kantoorpand is zelden ingericht om een volwaardig, hoog beschikbaar datacenter te huisvesten. Er zijn vaak te veel risico’s. In een datacenter zijn koeling, vloerbelasting, energievoorziening, noodstroom en UPS-systemen volledig op elkaar afgestemd. Én op de kerntaak van het datacenter: het huisvesten van IT-omgevingen van klanten. Daarom brachten we de outsourcing van de ICT-omgeving naar een professioneel datacenter in een stroomversnelling.”

Duurzame relatie

Van Uunen: “Waterbeheer is een taak die je nooit alleen kunt doen. Je werkt altijd nauw samen met partners in het gebied. Wij hechten dan ook sterk aan goede samenwerking én aan de betrouwbaarheid van onze partners. We kozen voor NorthC vanwege de locatie en de veiligheid en beschikbaarheid van het datacenter en de identificatie.” De bedrijfszekerheid van Delfland is van belang voor de 1,2 miljoen inwoners binnen het gebied. Van Uunen: “Je moet er niet aan denken dat we onze gemalen niet meer kunnen aansturen of dat de afvalwaterzuivering plat gaat. De aangeboden voorzieningen in het datacenter voldoen aan onze wensen en eisen. Dit bedrijf past echt bij ons.”

“Het datacenter voldoet aan al
onze wensen en eisen.
NorthC datacenters pas echt bij ons.”

Marc van Uunen, ICT-coördinator Hoogheemraadschap

Outsourcen beste zakelijke beslissing

Delfland ziet het outsourcen van de ICT-omgeving als het beste zakelijke ICT-besluit van 2012. Van Uunen: “We laten de verantwoordelijkheid voor de stroomvoorziening, brandveiligheid en veiligheid nu met een gerust hart aan NorthC over. En omdat onze data nu zijn ondergebracht in het datacenter, zijn de beheersbaarheid en betrouwbaarheid vergroot. De investering verdienen we op termijn terug door besparing op onderhoud, afname van het stroomgebruik en efficiëntere inzet van personeel.”

Kennis en ervaring

Het opzetten en onderhouden van een datacenter kost veel geld en vereist expertise. Dankzij de jarenlange ervaring van het datacenter en schaalvoordeel, kan NorthC zijn diensten met een zeer hoge betrouwbaarheid bieden tegen veel lagere kosten.

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag