NorthC en Leafcloud: duurzame hybrid cloud

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer alleen een buzzwoord. Duurzaamheid is voor veel organisaties steeds belangrijker in het besluit welke leverancier er wordt gekozen.

Waar moet u beginnen en waar moet u op letten bij het bepalen van een cloudstrategie? Veel organisaties hebben zowel de mogelijkheden van de public cloud als de private cloud nodig. Het gebruik van een hybrid cloud is daarom voor veel organisaties een mooie oplossing. Elke cloudmigratiestrategie vraagt om een aanpak op maat en is afhankelijk van de eisen en behoeften van de organisatie. Toch blijkt dat bij elk succesvol verhaal over cloudadoptie er kenmerken zijn die terugkomen.

De afstemming van bedrijfsdoelstellingen, IT-initiatieven en een solide migratiestrategie is van cruciaal belang. Maar met alleen een goede strategie bent u er nog niet, want met welke partijen gaat u in zee? Blijft uw data wel in Nederland? En, niet te vergeten, is het wel duurzaam?

Verhuizen naar een datacenter?

Download kosteloos onze whitepaper met praktische tips

Download

NorthC en Leafcloud maakt dubbel duurzaam

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer alleen een buzzwoord. Duurzaamheid is voor veel organisaties steeds belangrijker in het besluit welke leverancier er wordt gekozen. “Leafcloud onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Chief Business Officer Thatcher Peskens. “Wij plaatsen onze servers namelijk in de ketelruimte van bestaande gebouwen. Dit doen we bijvoorbeeld in appartementencomplexen en zorginstellingen met continue behoefte aan heet water. Wij kunnen dat hete water leveren en helpen daarmee de energielast te verminderen.”

Restwarmte

Dankzij het netwerk van deze zogeheten Leafsites kan Leafcloud zijn servers plaatsen daar waar het de restwarmte direct kan afgeven. “Op deze manier wordt tot wel 85 procent van de restwarmte daadwerkelijk gebruikt om heet water te leveren en mensen bijvoorbeeld warm te laten douchen”, vervolgt Peskens. “De dataopslag vindt op een externe locatie plaats. Dit datacenter moet natuurlijk onze duurzame visie delen en zodoende kwam NorthC bij ons in beeld. NorthC doet er namelijk ook alles aan om duurzaam hun diensten aan te bieden. Dat blijkt wel uit het feit dat ze in Rotterdam momenteel in een restwarmte 2.0 project participeren in de wijk Schiebroek. Daarnaast is het een Nederlands bedrijf waar de data ook gewoon binnen Nederland blijft.”

Duurzame en schaalbare dienstverlening

“We bieden niet alleen een duurzame oplossing, bedrijven profiteren natuurlijk ook van de schaalbaarheid die Leafcloud biedt”, benadrukt Peskens. “Door het gebruik van de cloud voortdurend te evalueren en nieuwe cloudservices te verkennen, kunnen we continu prestaties verbeteren en kosten laag houden. Onze focus op multicloud speelt hierbij een grote rol. Omdat wij leverancierneutraal zijn, kunnen onze klanten onze diensten eenvoudig combineren met andere cloudomgevingen en kunt u werken met de tools die het beste passen bij uw situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld een hybrid cloud gebruiken met onze clouddiensten voor specifieke behoeftes op korte termijn zoals producttests of piekverkeer tijdens een event.”

Continuïteit is van levensbelang

“Als bedrijf aan de klantvraag kunnen blijven voldoen is essentieel”, stelt Peskens. “Wij zorgen ervoor dat uw organisatie wendbaar is en bieden de mogelijkheid om snel infrastructuren voor uw klanten op te bouwen, zonder dat dit ten koste gaat van essentiële bedrijfsactiviteiten. Dit kunnen wij doen zonder toename van CO2-uitstoot. Onze groene hybrid cloud maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om infrastructuur eenvoudig te integreren en implementeren zonder dat dat ten koste gaat van onze duurzame principes.”

“Wij zorgen ervoor dat uw organisatie wendbaar is en bieden de mogelijkheid om snel infrastructuren voor uw klanten op te bouwen.”

Thatcher Peskens, Chief Business Officer Leafcloud

Veilige haven voor kritieke gegevens

Hoewel public cloudoplossingen perfect zijn om snel op of af te schalen, zijn private clouds een geschikte optie wanneer kritieke gegevens moeten worden opgeslagen of geïsoleerd. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven steeds meer de combinatie van beide gebruiken, omdat dat het beste van twee werelden biedt. De balans tussen de voordelen van moderne cloudtechnologie en de compliance/beveiliging van de private omgevingen blijkt dan ook voor veel bedrijven een schot in de roos. Het groene DNA van Leafcloud en NorthC zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat het de meest duurzame optie in de markt is.