“Onze zorgcommunicatie staat nu in een veilige omgeving”

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen.

Met ruim 25 locaties is zorginstelling Pieter van Foreest (PvF) een van de grootste zorgaanbieders in Zuid-Holland. Dagelijks bieden de medewerkers en vrijwilligers van PvF een breed scala aan diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Ook heeft de instelling een innovatief ICT-team. Zij vertrouwden hun bedrijfskritische apparatuur- en diensten aan NorthC toe.

De zorg heeft de laatste jaren grote veranderingen doorgemaakt. “Cliënten krijgen steeds meer de regie over handelingen en de zorg”, zegt Sander Rimmelzwaan, Projectmanager Communicatie en Infrastructuur bij PvF. “Er wordt veel meer samengewerkt. Dat maakt de informatie-uitwisseling cruciaal. De processen worden rondom de patiënt gevoerd en niet meer rond de behandelaars of zorgverleners.”

Meer weten?

Bel 088 623 3000

Stel een vraag

“Wij vertrouwen onze bedrijfs-
kritische apparatuur- en
daarmee indirect de levens
van onze patiënten- toe
aan het datacenter.
Onze zorgcommunicatie is nu
in een veilige omgeving ondergebracht.”

Van decentraal naar centraal

PvF wil de beste zorg verlenen aan cliënten. En is vooruitstrevend als het gaat om ICT-ontwikkelingen want ICT is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Omdat alle vestigingen ieder een eigen ICT-infrastructuur kenden, was er veel werk en onderhoud nodig. De ICT-infrastructuur was bovendien niet voorbereid op de toekomst. Daarom besloot PvF om één centraal datacenter te realiseren met een uniforme basis-infrastructuur. Rimmelzwaan: “Een van onze belangrijkste wensen was het beheer nog verder te centraliseren. We wilden de continuïteit, flexibiliteit en beschikbaarheid van de ICT-omgeving te verhogen om sneller en efficiënter te kunnen werken.”

Veilig en vertrouwd

De migratieprojectgroep stelde een ontwerpplan op met de eisen waaraan een extern datacenter moest voldoen. Rimmelzwaan, maakte deel uit van die projectgroep: “Bij calamiteiten moeten we binnen no time bij het datacenter kunnen zijn. Het gaat immers om mensenlevens. Ook moeten de kosten van een datacenter in verhouding zijn. Want het mag geen geheim zijn dat in de zorg altijd wordt bezuinigd.” Een andere, eigenlijk de belangrijkste eis, was dat de datacommunicatie gegarandeerd in een TIER 3 Nederlands datacenter moet staan. Rimmelzwaan: “Die ingebouwde veiligheid heeft voor ons topprioriteit. We werken immers met patiëntgegevens.”

Al snel viel de keus op NorthC. Het datacenter voldoet aan alle gestelde eisen en verzorgt al jaren de datacommunicatie van veel zorginstellingen. Dit gaf PvF het vertrouwen dat hun zorgcommunicatie-infrastructuur in goede handen is. Onder die communicatie vallen telefonie, verpleegoproepsysteem en domoticavoorzieningen (camera’s en sensoren).

Effectief en kostenbesparend

Er vond een volledige vernieuwing en verhuizing van de ICT-omgeving plaats. Ook werd een uitwijkomgeving ingericht in één van de eigen kantoorpanden. Op twee verschillende locaties draait nu een identieke productieomgeving met eigen datalijnen. Dit waarborgt de beschikbaarheid in geval van calamiteiten. Door alle aanpassingen aan de ICT-infrastructuur beschikt PvF nu over een beter beheersbare ICT-omgeving. En wordt bespaard op energiekosten. Rimmelzwaan: “Tegelijkertijd maakt de samenwerking met een datacenter onze organisatie flexibel en beheersbaar. We zitten minder in de uitvoering en meer in de regie en controle. Zonder grote investeringen te doen.”

“Onze datacommunicatie staat
nu in een Tier 3 Nederlands datacenter.
Deze ingebouwde veiligheid
heeft voor ons topprioriteit.
Want we werken met
patiëntgegevens
én mensenlevens.”

Sander Rimmelzwaan, projectmanager PvF