Uniserver vertrouwt op datacenterexpertise van NorthC

Op strategisch vlak werken NorthC en Uniserver steeds meer samen. Zo hebben de beide bedrijven, die geworteld zijn in de Nederlandse klei, plannen om verder Europa in te gaan.

Uniserver, leverancier van infrastructuren aan MSP’s, is een Nederlands bedrijf met een stevige groeiambitie in Nederland, maar ook daarbuiten. Een ambitie die in lijn ligt met die van NorthC. De twee bedrijven trekken dan ook regelmatig samen op, niet alleen op het gebied van techniek, maar ook als het gaat om marketing en sales.

Uniserver is de ‘technische IT-partner voor IT-bedrijven’. Het bedrijf levert cloudplatformen aan managed services providers. Naarmate de IT-infrastructuur steeds complexer wordt door alle opties die de hybride cloud biedt, groeit ook de behoefte van MSP’s om deze technische ‘achterkant’ van hun dienstverlening uit te besteden en zich te focussen op de ‘voorkant’: de klantbehoeften. Uniserver levert cloudoplossingen die passen bij de behoeften van eindklanten en die stabiel, veilig en schaalbaar zijn.

Verhuizen naar een datacenter?

Download kosteloos onze whitepaper met praktische tips

Download

Op Nederlandse bodem

Klaas van der Zee is consultant bij Uniserver. Hij vertelt: “We zijn een partnership met NorthC aangegaan omdat we op zoek waren naar een betrouwbare datacenterleverancier met datacenters op verschillende plekken in Nederland. Voor veel van onze klanten is het essentieel dat de data op Nederlandse bodem staan; in sommige sectoren is dat zelfs verplicht, denk aan de zorg. Daar komt bij dat onze klanten graag willen weten waar de data van hun klanten wordt verwerkt en opgeslagen. In het datacenter hoeven ze eigenlijk nooit meer te komen, omdat wij dat werk uit handen nemen. Toch vinden veel klanten het een fijn idee dat ze er zo heen kunnen rijden en zelf ‘aan de knoppen’ kunnen zitten.”

Duidelijk aanspreekpunt

“Wij zijn een Nederlands bedrijf, met Nederlands als voertaal. Als er een probleem is of als we een vraag hebben, dan willen we kunnen bellen en onze vraag stellen. Zonder gedoe en zonder een ticketsysteem waarbij je maar moet afwachten wanneer je een reactie krijgt. Dat is één van de redenen waarom we kozen voor NorthC en waarom we zo tevreden zijn. Ze zijn benaderbaar, ze denken met je mee en ze geven snel antwoord op vragen.”

Soepele verhuizingen

De samenwerking tussen de twee bedrijven wordt steeds intensiever. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op het vlak van marketing en sales. Van der Zee: “Als NorthC van een van hun datacenterklanten vragen krijgt over een dienst die zij niet leveren, dan verwijzen ze deze door naar een partner die het meest geschikt is om aan de vraag van de klant te voldoen.”

Het komt regelmatig voor dat we een klant plaatsen in een van de datacenters van NorthC. Daarvoor moet een verhuizing plaatsvinden vanuit het oude datacenter van die klant naar een NorthC datacenter. In die gevallen vertrouwt Uniserver op de verhuisdienstverlening van NorthC. “We hebben inmiddels aardig wat ervaring”, vertelt Van der Zee, “en ik kan wel zeggen: alleen maar positieve ervaringen. Ons onboardingteam werkt uitstekend samen met de mensen van NorthC. We werken volgens een strikt verhuisplan en als je dat volgt, dan kan er eigenlijk niets misgaan. Wij hebben het althans nog niet meegemaakt dat er bij een verhuizing iets niet goed ging. Ook niet als we hele grote klanten verhuizen, zoals bijvoorbeeld Detron.”

“Ons team werkt uitstekend samen met de mensen van NorthC. We werken volgens een strikt verhuisplan en als je dat volgt, dan kan er eigenlijk niets misgaan.”

Klaas van der Zee, Consultant Uniserver

Samen nieuwe markten ontginnen

Ook op strategisch vlak werken NorthC en Uniserver steeds meer samen. Zo hebben de beide bedrijven, die geworteld zijn in de Nederlandse klei, plannen om verder Europa in te gaan. Van der Zee: “Zo hebben we samen op een Duitse beurs gestaan, met een mooi gezamenlijk aanbod. Dat werkte zo goed dat we daarna ook samen op de Cloud Expo in Houten stonden.”

De twee bedrijven werken ook samen aan proposities voor bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld de gezondheidszorg. “Ziekenhuizen stellen hele hoge eisen aan hun infrastructuur. Ze hebben ook enkele bijzondere kenmerken die maken dat je in een hybride cloud voor een ziekenhuis andere keuzes maakt dan wanneer je zo’n omgeving ontwerpt voor een verzekeraar, om maar eens wat te noemen. Samen doen we steeds meer kennis en expertise op over wat er in bepaalde marktsegmenten nodig is.”

Zelfde DNA

Eén van de redenen dat het zo goed werkt, is dat het DNA van beide bedrijven goed overeenkomt. “We hanteren dezelfde filosofie en hebben dezelfde normen en waarden. De klant staat bij ons centraal en verder zijn we een no-nonsense organisatie die gewoon doet wat ze belooft. Dat herken ik ook in NorthC. Ik hoop dat we nog vele jaren op deze manier ons partnership kunnen voortzetten.”